Loading...

Lepcsánkparty   Lepcsánkparty

  • Home
  • Gasztrovilág

Lepcsánkparty

Gasztrovilág

Spenót, gomba, tofu, brokkoli, miegymás

Perpillanat visszafogtam a húsfogyasztást, az okok a nagyérdemű számára lényegtelenek. Amikor nem a mirelit pizzát tolom (igen, vessetek a vérmókusok elé!), akkor könnyű, gyors kis ebédeket ...

Lepcsánkparty / 2024. március 19., kedd

Gasztrovilág

Áldott karácsony!

A karácsony nem kellemes. A langyos lábmosóvíz, az igen. A karácsony lehet boldog, ha a családból, szeretteink közül mindenki együtt van. A miénk az idén nem boldog. De áldott, hiszen személyes ...

Lepcsánkparty / 2023. december 25., hétfő

Gasztrovilág

Avokádós pesztós spagetti

Nyári a meleg, gyorsan kellene ebédet csinálni: az otthon főzött ebéd finomabb akármelyik hozatottnál. Lazac lesz, de unalmas mindig rizzsel vagy zöldsalátával tálalni, gondolkozzunk csak kicsit. ...

Lepcsánkparty / 2023. június 29., csütörtök

Gasztrovilág

Máglyarakás

Kimaradt egy fél kalácsunk, már kicsit megszikkadt - miért ne csináljunk egy jó kis máglyarakást? Igazán egyszerű, nem kíván nagy tudományt, sem nagy nekikészülést, az eredmény pedig garantáltan ...

Lepcsánkparty / 2023. március 17., péntek

Gasztrovilág

Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma

Úgy kezdődött, hogy eleve ritkán vettem kenyeret. A gyerekem 350 km-re költözött, mert egyetemista lett, egymagam meg kicsit igénytelen vagyok: általában hetente egyszer kívánok meg valami főtt ...

Lepcsánkparty / 2022. december 12., hétfő

Gasztrovilág

Töltöttkáposzta - ahogy én csinálom

Közeledik a karácsony, meg különben is, miért nem volt még a blogon töltöttkáposzta? Amivel egyébként úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: Lehet pici, óriási, kapros-tejszínes, paradicsomos, ...

Lepcsánkparty / 2022. november 29., kedd

Gasztrovilág

Quiche garnélarákkal

Nagyon előkelően hangzik, elegáns - mint általában a franciás fogások - és nagyon egyszerű az elkészítése. Ünnepi alkalmakra biztos siker a quiche (ejtsd: kis), azaz a francia töltött pite. ...

Lepcsánkparty / 2022. június 23., csütörtök

Gasztrovilág

Lazac és tengeri herkentyűk cataplanában

Elsősorban tisztázzuk, mi is az a cataplana: két összekapcsolt félgömbből álló főzőedény, Portugáliából, közelebbről a déli Algarvéből származik, hasonlít a magyar diszkoszra. A portugálok szívesen ...

Lepcsánkparty / 2022. május 26., csütörtök

Gasztrovilág

Isteni ricottás palacsinták

A ricottát nagyon szeretem, keresem az új felhasználási módokat. Ezt a ricottás palacsinta receptet is jónéhány itthoni és külföldi leírás alapján állítottam össze és elmondhatom, hogy régen ...

Lepcsánkparty / 2022. április 28., csütörtök

Gasztrovilág

Báránycomb

Ez volt az első találkozásom egész báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben ...

Lepcsánkparty / 2022. április 19., kedd

Gasztrovilág

Jakabkagylós szélesmetélt

Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány nagyobb üzletben. Most kisebb méretű kagylókat kaptam, de ennek is nagyon örültem. Így nézett ki a ...

Lepcsánkparty / 2022. március 31., csütörtök

Gasztrovilág

Egészben sült bélszín

Ünnepre való különleges finomság a bélszín. Egészben sütni elég nagy odafigyelést igényel, mert értékes hús, nem szeretnénk elrontani. Szeretem bepácolni a húst pár napra, mert így lesz igazán ...

Lepcsánkparty / 2022. március 11., péntek

Gasztrovilág

Csirkemell baconban sütve

Úgy sütni a csirkemellet, hogy puha és szaftos legyen, nem egyszerű feladat. Többféle módszert is kipróbáltam az idők folyamán, ez a mostani kísérlet nagyon biztatóra sikeredett. Két darab ...

Lepcsánkparty / 2022. február 17., csütörtök

Gasztrovilág

Vörös márna krumplisalátával

Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk ...

Lepcsánkparty / 2022. február 3., csütörtök

Gasztrovilág

Zöldséges rizses hús

Újabb gyerekkori kedvencünk került fel étlapunkra, retro a javából. A rizses hús nálunk mindig zöldségekkel együtt készül - sokkal finomabb így. Ez nem a bácskai típusú, ez magamfajta zöldséges-rizses ...

Lepcsánkparty / 2022. január 20., csütörtök

Gasztrovilág

Baconos fasírtgolyók párolt sárgarépával

Divatos kifejezéssel élve, ez egy valódi komfort-étel. A fasírt és a párolt sárgarépa együtt gyerekkori kedvencem, az ízhatást fokozza még a krumplipüré. És a baconos csavar megkoronázza az ...

Lepcsánkparty / 2022. január 6., csütörtök

Gasztrovilág

Oldalas sütőzacskóban

A hideg időszakban kellemesen melengető ételekre vágyunk, az új év közeledtével pedig sertéshúst illik fogyasztani. A finom sertésoldalas egy jó krumpifőzelékkel nagyon jól tud esni.  A csont ...

Lepcsánkparty / 2021. december 30., csütörtök

Gasztrovilág

Nílusi sügérfilé

Az itthon kapható halak választékát mindig figyelemmel kísérem, így az utóbbi időben többször készítettem nílusi sügérfilét. 40-90 dekagrammos filékben kapható szép fehér húsú, abszolút szálkátlan ...

Lepcsánkparty / 2021. december 16., csütörtök

Gasztrovilág

Zsemlegombóc, az igazi

Ez a poszt most csakis a zsemlegombócról szól, ami elengedhetetlen kísérője a vadas ételeknek, a marhának, nyúlnak, vagy más szószos húsoknak. Ez egy igazi régi klasszikus polgári recept, talán ...

Lepcsánkparty / 2021. december 9., csütörtök

Gasztrovilág

Rakott karfiolos, fűszeres csirkemell

A rakott ételek egyik sztárja mindenképpen a csirkemell, de a karfiol szorosan követi. A kettő együttműködése nagyon sikeres, pláne, ha a többi hozzávalóval még extra ízeket adunk az ételhez.  A ...

Lepcsánkparty / 2021. november 25., csütörtök

1 2