Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2023. június 29., csütörtök

Avokádós pesztós spagetti

Nyári a meleg, gyorsan kellene ebédet csinálni: az otthon főzött ebéd finomabb akármelyik hozatottnál. Lazac lesz, de unalmas mindig rizzsel vagy zöldsalátával tálalni, gondolkozzunk csak kicsit. Igen, avokádó van itthon, fenyőmag a hűtőben, parmezán mindig van kéznél - legyen akkor spagetti, méghozzá avokadós pesztóval, ilyen még úgysem volt.


img_4610.jpeg


Először enyhén megpirítottam száraz serpenyőben egy kis zacskó fenyőmagot.


img_4606.jpeg


Előkészítettem az érett avokádót. Apropó, tudjátok hogy lesz pont jó a boltban keményen vásárolt avokádó? Hát alma vagy banán szomszédságába kell rakni néhány napig és remekül megpuhul. Két gerezd új fokhagymát is kiraktam - ilyenkor a legfinomabb a fokhagyma, továbbá a parmezánt, azaz, most éppen pecorino romano volt kéznél.


img_4607.jpeg


Az aprítóba elsőként a halványra pirított fenyőmagot tettem - azért egy kicsit meghagytam belőle eszegetni, mert nagyon szeretem - és teljesen összeaprítottam. Utána ment a tégelybe a fokhagyma, az avokádó puha belseje és a reszelt pecorino.


img_4608.jpeg


Pár keverés, majd hozzáadtam egy löttyintésnyi olívaolajat, végül reszelt citromhéjat és egy facsarásnyi citromlevet is, beállítani a végső ízhatást. Összekevertem a géppel, majd megkóstoltam. 


img_4609.jpeg


Közben a spagetti meg is főtt, azon melegében összekevertem az avokádós pesztóval.


img_4610.jpeg


A sütőben megsültek a lazacszeletek: édes chiliszósszal, olívaolajjal, sóval, borssal és egy kis provanszi fűszerkeverékkel ízesítve, lefedve kb. 30 percig 180 fokon sütve. Így nem szárad ki a lazac, mi így szeretjük legjobban.


img_4611_1.jpeg


Remekül passzolt mellé az avokádós pesztós spagetti.


img_4612.jpeg


Az avokádós pesztó hozzávalói: 


egy kis zacskó fenyőmag


egy érett avokádó


két gerezd zsenge fokhagyma


5 dkg reszelt parmezán vagy pecorino romano sajt


fél citrom leve és reszelt héja


olivaolaj


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: