Loading...

Süssünk, főzzünk valamit!

Süssünk, főzzünk valamit! / 2023. június 28., szerda

Túrógombóc málnaszósszal




Adagok száma: 4 adag


Felkészülési idő: 60 min


Főzési idő: 30 min


Hozzávalók:


a gombóchoz: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 15 dkg
búzadara (gríz), 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, só, 1 evőkanál citromhéj.


a málnaszószhoz: 25 dkg málna, 2 evőkanál cukor, fél
dl víz, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő vagy pektin, 4-5 citromfűlevél.


a pirított pirított zsemlemorzsához: 2 evőkanál zsír
vagy vaj, 4-5 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészítése:


A tehéntúrót simára kavarjuk a tojássárgájával, az
olajjal, sóval és a cukorral. Belekavarjuk a búzadarát és a citromhéjat, majd
3-4 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és
óvatosan összevegyítjük a túróval. Vizes kézzel gombócokat formázunk, ezeket
lobogó sós vízben megfőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, kész
is van. Ekkor leszűrjük, pirított morzsába forgatjuk. Málnaszósszal kínáljuk.


A pirított zsemlemorzsához a zsiradékot
felforrósítjuk, belekavarjuk a morzsát, és takaréklángon, állandó keverés
mellett aranybarnára pirítjuk.


Egy kisebb edénybe a málnát beletesszük, majd a vizet,
a cukrot és a friss citromfüvet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vízzel
elkavart keményítőt vagy pektint, forraljuk még 1-2
percig.

Tipp: a málnát le is turmixolhatjuk vagy átpasszirozzuk, nekem így is bevált :)

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: