Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2022. április 28., csütörtök

Isteni ricottás palacsinták

 A ricottát nagyon szeretem, keresem az új felhasználási módokat. Ezt a ricottás palacsinta receptet is jónéhány itthoni és külföldi leírás alapján állítottam össze és elmondhatom, hogy régen nem volt részünk ennyire finom palacsinta-ízélményben.


0a1977ad-e135-4ad5-b2de-f502f19ca5d5.jpeg


A kiindulási anyagok: 250 gramm ricotta /jó minőségű, lehetőleg olasz/, 2 tojás, 50 g cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1/2 dl tej, reszelt citromhéj, 150 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, csipet só. A kristálycukorba vaniliarudakat dugtam, így mindig finom illatú a cukor.


35af7565-d5d0-47b5-9977-97135a26c330.jpeg


Először felvertem géppel a kettéválasztott tojások fehérjét a cukor felével és csipetnyi sóval. Egy másik keverőtálban összekevertem a ricottát a tojássárgákkal, a maradék cukorral, vaniliás cukorral és tejjel. A lisztbe kevertem a sütőport és belereszeltem két citrom héját is. 


a5c61364-5306-4290-8468-23aec773a6df.jpeg


 A keveréket hozzáadtam a folyékony masszához, majd szilikon spatulával részletekben óvatosan belekevertem a felvert tojáshabot.


c8e43051-55f9-4cda-a915-b4fec25634a0.jpeg


 Félórát állni hagytam, majd próbasütést végeztem. Vaj és sütőolaj keverékébe egy kis merőkanál palacsintatésztát engedtem és közepes hőfokon megsütöttem előbb az egyik, majd a másik oldalán, kb. két-három perc alatt. Amikor barnulni kezd, már jó is. Puha a palacsinta, ezért óvatosan kell fordítani. Megkóstoltam és finomnak találtam - úgyhogy kezdődhetett a sütés.


955fd5b4-a6e6-403b-85f0-101d455d0e6c.jpeg


 24 cm átmérőjű serpenyőmben három darab sült egyidejűleg, így kényelmesen elfértek a palacsintácskák.


2fc1d0ee-7df7-4503-8eee-195a66b2f4e8.jpeg


 Elég szép mennyiség lett belőle.


c02a333f-52a0-4832-ada8-d03870caabd0.jpeg


A ricottás palacsinták mellé áfonyalekvárt, illetve juharszirupot kínáltam.


0e339754-37f2-413e-b936-a5548cd1752d.jpeg


Mivel sok ricotta és csak kevés liszt került bele, ezért isteni könnyűek és nagyon finomak lettek a palacsinták - nem mellesleg sokkal egyszerűbb volt a sütésük, mint a hagyományos módon készült palacsintáké. Expressz minőségi desszert! Azt hiszem, még sokszor fogom készíteni.


8f784ee2-879b-4b4a-b00b-a6a3e3026bea.jpeg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: