Epres-citromos minicharlotte
Hozzávalók 3-4 db-hoz:
15 dkg eper
5 dkg porcukor
1 biocitrom finomra reszelt héja
1 dkg zselatinpor
1/2 dl víz
2,5 dl tejszín (30%-os)
kevés meleg tej
babapiskóta
továbbá:
színes selyemszalag
tejszínhab
Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk. A porcukorral és a citromhéjjal együtt botmixerrel pürésítjük. A zselatint elkeverjük
a vízzel. A tejszínből kemény habot verünk, beleforgatjuk a gyümölcspürét. A megduzzadt zselatint kis lángon
felmelegítjük, és hőkiegyenlítéses módszerrel a krémbe dolgozzuk. 3-4 kisebb, egyenes falú formát folpakkal bélelünk,
elosztjuk bennük a krémet. A túllógó fóliával letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
a vízzel. A tejszínből kemény habot verünk, beleforgatjuk a gyümölcspürét. A megduzzadt zselatint kis lángon
felmelegítjük, és hőkiegyenlítéses módszerrel a krémbe dolgozzuk. 3-4 kisebb, egyenes falú formát folpakkal bélelünk,
elosztjuk bennük a krémet. A túllógó fóliával letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifordítjuk a formából, eltávolítjuk a folpakot. A babapiskótát kettévágjuk, az alját pár pillanatra tejbe mártjuk,
majd körberakjuk vele a megdermedt krémet. Selyemszalaggal körbekötjük, a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
majd körberakjuk vele a megdermedt krémet. Selyemszalaggal körbekötjük, a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: