Oldalas sütőzacskóban
A hideg időszakban kellemesen melengető ételekre vágyunk, az új év közeledtével pedig sertéshúst illik fogyasztani. A finom sertésoldalas egy jó krumpifőzelékkel nagyon jól tud esni.
A csont nélküli sertésoldalas-darabot sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítettem és az oldalas jó barátjával, a fokhagymával is jól bedörzsöltem.
Sütőzacskóba tettem - ami az én egyik barátom a konyhában - a hús mellé raktam még egy fej félbevágott fokhagymát, melléöntöttem egy deci vizet is és lezártam. Ki is lyuggattam a tetejét, ahogy kell.
A sütőben 180 fokon, légkeveréses funkción kb. egy órát töltött.
Ekkor felnyitottam a sütőzacskót és a sütőt grill-funkcióra állítva még kb. 5 percig pirítottam az oldalast, hogy egy kis színt kapjon.
Nem a szokásos, sütőben szinte szárazra sütött oldalas volt a cél. A fő szempont volt, hogy ne legyen száraz a hús. A sütőzacskóban való párolva sütéssel ezt remekül el lehetett érni.
Időközben a krumplifőzelék is elkészült, babérlevéllel és egy kiskanál ecettel ízesítve, kis tárkonnyal és petrezselyemzölddel megszórva.
Igazi komfort-étel, kellemesen puha, zaftos, ízletes oldalassal. Így is lehet oldalast készíteni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: