Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2022. március 11., péntek

Egészben sült bélszín

Ünnepre való különleges finomság a bélszín. Egészben sütni elég nagy odafigyelést igényel, mert értékes hús, nem szeretnénk elrontani.


7369df10-d9b5-42a4-b56e-4551119ade92.jpeg


Szeretem bepácolni a húst pár napra, mert így lesz igazán jóízű a végeredmény. Az én régi, jól bevált pácolási módszerem: őrölt borssal meghintem, mustárral bekenem a húst, néhány babérlevelet rakok mellé és olajjal jól bekenve, fóliával lefedve a hűtőbe teszem, naponta kétszer megforgatva.


50f5b8dc-f52c-4483-b4af-82aad20abe10.jpeg


 Az elkészítés napján jókor kiveszem a húst a hűtőből, hogy szobahőre melegedjen. Letörlöm a pác nagyját egy papírtörlővel. A második fontos dolog a bélszín körbepirítása. A vastag feji részt különválasztva minden oldalról megkapatom a húst egy felforrósított serpenyőben.


48c4fbdf-a2e5-466f-9c12-0b02019dbb39.jpeg 


Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra légkeveréssel. A kérgesített húsra rozmaringleveleket teszek és az alufóliával bélelt tepsibe rakom, körülbelül húsz percre, ha mediumra, azaz közepesen átsütve, félangolosra szeretném készíteni. 


d1a1383b-7b9a-4790-8714-71c6aa06bba5.jpeg


 Amikor tapintással úgy érzem, hogy éppen rugalmas, kiveszem a húst /a bélszín fejét kb. 4 percig még a sütőben hagyom / és következik a harmadik fontos dolog, a pihentetés. Nagyon fontos, hogy a húsban a szaft jól benne maradjon, ezért a tálalás előtt legalább 15-20 percet hagyni kell pihenni, esetleg közben megfordítani.


bb0634c6-7bf9-48c7-b561-d1cc6511d47a.jpeg


 Felvágni is csak a pihentetési idő letelte után érdemes. Igazán finomra sikerült.


88b26c0a-a41b-44ca-9420-7b9f87434977.jpeg


 Erdei gyümölcsszósszal és krokettel tálaltam.


2d67522e-b5af-4633-9485-40d4befd7bff.jpeg


 


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: