Spenót, gomba, tofu, brokkoli, miegymás
Perpillanat visszafogtam a húsfogyasztást, az okok a nagyérdemű számára lényegtelenek. Amikor nem a mirelit pizzát tolom (igen, vessetek a vérmókusok elé!), akkor könnyű, gyors kis ebédeket dobok össze, lehetőség szerint, ahogy ma is. Kevés vajon bébispenótot, shitake gombát és felcsíkozott laskagombár sóval, borssal, reszelt fokhagymával összepároltam, tofut kockáztam bele, majd tejszínnel felütöttem és voilá! Na jó, elárulom, titkos mikkentyűként reszeltem bele citromhéjat, de eskü, kibírtam, hogy semmivel ne cifrázzam túl! A galuska volt a torta a habon.
Két körrel rámentem ma délben, meg holnapra megvan az ebédem. Spenóttal és gombával amúgy hetekig ellennék, úgyhogy csinálhattam volna akár dupla adagot is..vagy triplát...vagy....akármennyit is, nem jutna ebek harmincadjára.
Amit még igazán imádok, bármilyen formában, az a brokkoli. Egyszerűen még nem volt olyan, hogy kiábrándultam volna belőle. A minap néhány fej gombát töltöttem meg puhára párolt, összetört, fokhagymás tejföllel, kevés baconnel és sajttal krémmé dolgozott brokkolival, aztán huss, be a sütőbe.
Amúgy meg ha hétvégén néhanapján délben reggelizem, akkor ez van:
Így múlatom az időt a konyhában... és ti?
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: