Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2021. november 25., csütörtök

Rakott karfiolos, fűszeres csirkemell

A rakott ételek egyik sztárja mindenképpen a csirkemell, de a karfiol szorosan követi. A kettő együttműködése nagyon sikeres, pláne, ha a többi hozzávalóval még extra ízeket adunk az ételhez.


1be3771a-9ffa-4239-96f8-b3261cb75b72.jpeg


 A csirkemell-filét vastagabb csíkokra vágtam, ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymagranulátummal és  fűszerkeverékkel, mivel jót tesz neki a markánsabb fűszerezés. A sarokban a felkockázott bacon látható.


ba31be09-7912-4f70-8988-5b1c43e14fa5.jpeg


 Serpenyőben megpirítottam, majd kivettem a bacont és a zsírján átfuttattam a csirkemell-darabkákat. Közben előfőztem a rózsáira szedett karfiolt sós vízben.
42a8e290-278f-4288-aacc-318ba79c204c.jpeg


Egy jénai tálba öntöttem a zsiradékot, erre kerültek a csirkemell-darabok, megszórva a bacon-kockákkal.


627d6a90-db93-49be-9ce9-cf3856ace955.jpeg


Rátettem a gyönyörű karfiolrózsákat. 


821bb4c3-7543-4565-88ce-15f215d179cb.jpeg


Másfél nagy doboznyi jó minőségű tejfölt összekevertem egy nagy tojás sárgájával, sóztam, borsoztam, egy kis fokhagymagranulátumot is kapott és ráöntöttem a karfiol tetejére. Megszórtam reszelt Gruyére sajttal, ami a fűszeres ízű sajtok egyik legkitűnőbb képviselője - ízével nagyon feldobja az ételeket.


7f77dfda-1db9-4815-b1bd-958886d8004a.jpeg


Közben bemelegedett a sütő is 180 fokra. 50 percig sült a rakott csirkemell, túlnyomórészt alufóliával lefedve, de az utolsó 5-6 percben levéve és a sütőt grillre kapcsolva. Igazán étvágygerjesztő lett a kinézete és az illata is.


1be3771a-9ffa-4239-96f8-b3261cb75b72.jpeg


Nagyon jó ötlet volt a bacon és a Gruyére sajt használata és az, hogy a tejfölt is erősebben fűszereztem a szokásosnál.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: