Rakott karfiolos, fűszeres csirkemell
A rakott ételek egyik sztárja mindenképpen a csirkemell, de a karfiol szorosan követi. A kettő együttműködése nagyon sikeres, pláne, ha a többi hozzávalóval még extra ízeket adunk az ételhez.
A csirkemell-filét vastagabb csíkokra vágtam, ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymagranulátummal és fűszerkeverékkel, mivel jót tesz neki a markánsabb fűszerezés. A sarokban a felkockázott bacon látható.
Serpenyőben megpirítottam, majd kivettem a bacont és a zsírján átfuttattam a csirkemell-darabkákat. Közben előfőztem a rózsáira szedett karfiolt sós vízben.
Egy jénai tálba öntöttem a zsiradékot, erre kerültek a csirkemell-darabok, megszórva a bacon-kockákkal.
Rátettem a gyönyörű karfiolrózsákat.
Másfél nagy doboznyi jó minőségű tejfölt összekevertem egy nagy tojás sárgájával, sóztam, borsoztam, egy kis fokhagymagranulátumot is kapott és ráöntöttem a karfiol tetejére. Megszórtam reszelt Gruyére sajttal, ami a fűszeres ízű sajtok egyik legkitűnőbb képviselője - ízével nagyon feldobja az ételeket.
Közben bemelegedett a sütő is 180 fokra. 50 percig sült a rakott csirkemell, túlnyomórészt alufóliával lefedve, de az utolsó 5-6 percben levéve és a sütőt grillre kapcsolva. Igazán étvágygerjesztő lett a kinézete és az illata is.
Nagyon jó ötlet volt a bacon és a Gruyére sajt használata és az, hogy a tejfölt is erősebben fűszereztem a szokásosnál.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: