Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2022. április 19., kedd

Báránycomb

Ez volt az első találkozásom egész báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben is szoktam rendelni, bár sokszor nem olyat kapok, amit elképzeltem... Ez a báránycomb viszont remekül sikerült. 


73b72057-29af-4dc2-8d94-4d16b0f06352.jpeg


 Zsenge volt a hús, így csak egy óra hosszat pácoltam borsozva, fokhagymát rápréselve, friss rozmaringgal és citromhéjjal ízesítve, olivaolajjal meglocsolva.


adda22cc-afd3-4c52-97dc-8cc5a58e2100.jpeg


 Besózva sütőzacskóba helyeztem a combot, mellé egy nagy fej négybe vágott hagyma és pár gerezd fokhagyma került.


c5796db0-2fbd-47b6-9dec-116060d404fb.jpeg


 Néhány krumplit is a zacskóba tettem kisebb darabokra vágva, újabb rozmaringágakkal - a bárány és a rozmaring nagyon jó barátok. Egy citrom levét és kb. egy deci vizet is öntöttem a zacskóba.


59aba2a0-5204-40a3-b6e4-ec29fee885c2.jpeg


 160 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe raktam a tepsit, a sütőzacskót lezártam és néhány helyen hústűvel kilyuggattam. Jó másfél órát párolódott - sült a sütőben.


0cdc9503-3343-4075-9ea1-8cfd4cc2f633.jpeg


 Vajpuha lett, a csontok is könnyen kijöttek, a krumpli is kellemesen megpirult.


31cdcf9e-484e-4b28-88af-305e8cb198f5.jpeg


 Még egy kis cékla került mellé. Isteni finom lett, görög ízeket idézett a báránycomb.


a5cc9678-bc9c-4bce-af6c-bfefe7417c6b.jpeg


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: