Báránycomb
Ez volt az első találkozásom egész báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben is szoktam rendelni, bár sokszor nem olyat kapok, amit elképzeltem... Ez a báránycomb viszont remekül sikerült.
Zsenge volt a hús, így csak egy óra hosszat pácoltam borsozva, fokhagymát rápréselve, friss rozmaringgal és citromhéjjal ízesítve, olivaolajjal meglocsolva.
Besózva sütőzacskóba helyeztem a combot, mellé egy nagy fej négybe vágott hagyma és pár gerezd fokhagyma került.
Néhány krumplit is a zacskóba tettem kisebb darabokra vágva, újabb rozmaringágakkal - a bárány és a rozmaring nagyon jó barátok. Egy citrom levét és kb. egy deci vizet is öntöttem a zacskóba.
160 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe raktam a tepsit, a sütőzacskót lezártam és néhány helyen hústűvel kilyuggattam. Jó másfél órát párolódott - sült a sütőben.
Vajpuha lett, a csontok is könnyen kijöttek, a krumpli is kellemesen megpirult.
Még egy kis cékla került mellé. Isteni finom lett, görög ízeket idézett a báránycomb.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: