Loading...

Nagymamám konyhájából,...

Nagymamám konyhájából,... / 2022. április 17., vasárnap

Csokis pöfeteg, csakis ipari mennyiségben

Mint mindenből, nálunk pöfetegből is ipari mennyiség készül, de nem is csoda hisz annyira finom, hogy nem lehet nem enni még egyet...

Az elkészítés nem bonyolult inkább egy kicsit időigényes, mivel a tészta akkor igazán jó, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.





Hozzávalók:
90 db-hoz



30 dkg étcsokoládé


15 dkg vaj


3 tojás


15 dkg cukor


6 teáskanál vaníliaaroma


3 evőkanál tej


6 evőkanál rumaroma


3 teáskanál őrölt fahéj


45 dkg liszt


3 púpozott evőkanál kakaópor


1 teáskanál só


1 tasak sütőpor



hempergetéshez: porcukor


Egy fém tálban a csokit és a vajat gőz felett összeolvasztom, majd kihűtöm.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliaaromát, a fahéjat, a
rumaromát, a tejet és a csokis keveréket.


A lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport elkeverem, majd az egészet a
masszába szitálom és alaposan elkeverem.


3 részre osztom a masszát és 4 cm átmérőjű
hengert formálok belőle, amiket egy éjszakára a hűtőbe teszek.


Másnap jöhet a gömbölygetés, a kihűlt tésztát 1 cm
vastag szeletekre vágom, majd vizes kézzel gombóccá formázom a darabokat és
alaposan meghempergetem a porcukorban.


Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket,
egymástól kb 2 ujjnyira. Előmelegített, de nem forró sütőben, közepes lánygon (fokot
nem tudok, mert nem jelzi a sütőm) 12 perc alatt megsütöm őket. A hagyom
kihűlni, majd a „maradékot” bedobozolom. 






 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: