Csokis pöfeteg, csakis ipari mennyiségben
Mint mindenből, nálunk pöfetegből is ipari mennyiség készül, de nem is csoda hisz annyira finom, hogy nem lehet nem enni még egyet...
Az elkészítés nem bonyolult inkább egy kicsit időigényes, mivel a tészta akkor igazán jó, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.
Hozzávalók:
90 db-hoz
30 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
6 teáskanál vaníliaaroma
3 evőkanál tej
6 evőkanál rumaroma
3 teáskanál őrölt fahéj
45 dkg liszt
3 púpozott evőkanál kakaópor
1 teáskanál só
1 tasak sütőpor
hempergetéshez: porcukor
Egy fém tálban a csokit és a vajat gőz felett összeolvasztom, majd kihűtöm.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliaaromát, a fahéjat, a
rumaromát, a tejet és a csokis keveréket.
A lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport elkeverem, majd az egészet a
masszába szitálom és alaposan elkeverem.
3 részre osztom a masszát és 4 cm átmérőjű
hengert formálok belőle, amiket egy éjszakára a hűtőbe teszek.
Másnap jöhet a gömbölygetés, a kihűlt tésztát 1 cm
vastag szeletekre vágom, majd vizes kézzel gombóccá formázom a darabokat és
alaposan meghempergetem a porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket,
egymástól kb 2 ujjnyira. Előmelegített, de nem forró sütőben, közepes lánygon (fokot
nem tudok, mert nem jelzi a sütőm) 12 perc alatt megsütöm őket. A hagyom
kihűlni, majd a „maradékot” bedobozolom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: