Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2022. június 23., csütörtök

Quiche garnélarákkal

Nagyon előkelően hangzik, elegáns - mint általában a franciás fogások - és nagyon egyszerű az elkészítése. Ünnepi alkalmakra biztos siker a quiche (ejtsd: kis), azaz a francia töltött pite. Ha pedig rákkal készítjük, garantáltan finom lesz.


0efc7da2-3609-4c38-9b1b-e8a55ff8708f.jpeg


Argentin vörös rákot vettem elő a mélyhűtőmből: nagyon kényelmes, mert hámozott és nyersen fagyasztott, ami fontos, mert sokkal finomabb, mint az előfőzött rákok. Érdemes 1-2 órát pácolni, só, zúzott fokhagyma, chilipehely és citromlé sgeítségével.


64b84e38-540b-4a96-8944-a4f57013bc7f.jpeg


Kevés olajon megpárolom a rákokat - pár perc elég nekik és félreteszem hűlni.


36e53500-053c-4f81-8c43-60824b7435c5.jpeg


A sütőt bemelegítem 180 fokra légkeveréssel és nekilátok a rétestészta előkészítésének, ami igazán egyszerű: a nedves konyharuhára fektetett réteslapokat egyenként olvasztott vajjal bekenem egy ecset segítségével és a piteformába rakom. Rá a következő vékony lapot, kicsit elforgatva téve a tálba és így tovább, általában nyolc réteslapból áll egy csomag. 


33a35f15-cfa6-435c-9a04-a286d223bf0b.jpeg
Egy nagy doboz /500 grammos/ jó minőségű mascarponét elkeverek egy tojással, 5 dkg reszelt pecorino sajttal /vagy parmezánnal/, sózom, borsozom, ízesítem még egy kis provanszi fűszerkeverékkel. Egy kis tejszínnel lazítom a masszát, majd belekeverem a rákot - olyan nagyok voltak, hogy két-három darabba vágtam. A rákok ízes sütőzsiradékából is adtam egy kicsit a keverékhez, majd a piteformában várakozó réteslapokra öntöttem. A réteslapok kilógó széleit ráhajtogattam.


314c17b6-78b1-4020-8da5-e43f97123a20.jpeg


A sütőben 30-35 perc körüli időt töltött a tál. Amikor elkészült, a kikapcsolt sütőben hagytam a tálalásig, jó meleg is maradt. 


a361bd6a-e836-4842-8b02-20cab3872c97.jpeg
Nagyon guszta lett a ropogós quiche, a tányéron is jól mutatott a lazac és a párolt zöldségek mellett. Önmagában is kitűnő előételnek vagy könnyű vacsorára kínálva.


cd20987a-9f13-44ff-a336-cca8c285819f.jpeg


 


4715b051-5a50-45a3-9c19-847f75ba7539.jpeg


A garnélás quiche hozzávalói: 1 csomag rétestészta, 5-6 dkg vaj, 25 dkg tisztított, nyersen fagyasztott garnélarák, 500 g mascarpone, 50 g pecorino vagy parmezánsajt, 0,5 dl tejszín, 1 tojás, só, bors, chilipehely, 2-3 gerezd fokhagyma, provanszi fűszerkeverék, citromlé, a rákok sütéséhez olaj.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: