Málnás piskóta
Úgy kezdődött a történet, hogy miután
én hős hülye, a 35 fokban mentem ki a kertbe
leszedni a málnát, úgy gondoltam, hogy csak
ne tűnjön el a tálból a verejtékesen megszerzett
mennyiség 1 másodperc alatt, így a leggyorsabban
elkészíthető süteménybe fog belőle kerülni
egy kevéske.
Kevéske, ha mondom.
😉
Hozzávalók:
-6 egész tojáshoz
-6 púpos ek kristálycukor
-6 púpos ek sima liszt
-1 csipet só
-fél cs sütőpor
-díszítőcukor...ez opcionális, de szép és finom
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Írtam már többször, hogy sok éve nem verem
külön a tojások fehérjét és a sárgáját, ami többek
között jóval gyorsabbá is teszi az egész műveletet.
Robotgép táljába ütöm az egész tojásokat
(mindegyiket először egy pohárkába, hogy ha rossz
lenne közöttük, ne kelljen az egészet kidobni), a tetőt
rátéve a legmagasabb fokozaton (4-es) keverni
kezdem és kanalanként hozzáadom a cukrot.
Amikor gyönyörűen felemelkedett a tojáshab,
2-esre veszem a fordulatot és hozzáadom szintén
kanalanként a lisztet, majd a sütőport és a csipet sót.
Egy közepes méretű tepsit vagy kivajazok és kilisztezek,
vagy sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm a masszát,
majd belepergetem a friss málnát...igen, tudom, most
is túlzásba estem, csak mert nem bírtam leállni a
pergetéssel, így jóóó sok málna lett a piskótában.
😊
Díszítőcukorral megszórom...csak mert szeretem és
egyébként nagyon kell még pluszban a vércukorszintnek.
😃
A sütőt légkeverésre kapcsolom és kb. 15-20 perc alatt
készre sütöm a finomságot.
Mindenképpen nézzük meg pl. egy fogpiszkálóval, vagy
hústűvel, hogy a belseje átsült -e, hűlés közben pedig
még szilárdul, úgyhogy nem szabad túlsütni sem,
pont ezért.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: