Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2023. március 17., péntek

Máglyarakás

Kimaradt egy fél kalácsunk, már kicsit megszikkadt - miért ne csináljunk egy jó kis máglyarakást? Igazán egyszerű, nem kíván nagy tudományt, sem nagy nekikészülést, az eredmény pedig garantáltan sikert arat.


img_4395.jpeg


 Felmelegítünk fél liter tejet, elkeverve egy tojássárgájával, egy evőkanálnyi kristálycukorral, egy tasak vaníliás cukorral és egy kis reszelt citromhéjjal. Ráöntjük a felszeletelt szikkadt kalácsra. Picit állni hagyjuk, hadd szívja magába. Beáztatunk forró vízbe /esetleg rumba/ egy kevés mazsolát.


img_4387.jpeg


Közben meghámozunk két nagyobb almát és kisebb kockákra vágjuk. Egy kivajazott jénai tálba tesszük a kalács felét, erre kerül az alma, majd a mazsola. Befedjük a maradék kaláccsal, egy kis vajat forgácsolunk a tetejére és alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre.


img_4388.jpeg


Közben felverjük a tojásfehérjét egy evőkanál cukorral - én három tojásfehérjét használtam, mert szeretjük a jó vastag habot a máglyarakás  tetején. Ráhalmozzuk a tészta tetejére és még 5 - 6 percre visszadugjuk a sütőbe.


img_4391.jpeg


 Gyönyörű halvány aranyszínű hab koronázza a máglyarakást.


img_4393.jpeg


 Langyosan tálaltam, ez a mennyiség öt személyre is bőven elegendő - meg is voltak elégedve vele.


Készülhet mazsola helyett darált dióval gazdagítva is - majd legközelebb.


img_4396.jpeg


Hozzávalók 5 főre:


egy fél több napos kalács /250 gramm/


Az öntethez: 1/2 liter tej, 1 tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy citrom héja.


A tetejére: 3 tojásfehérje egy evőkanál cukorral felverve.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: