Loading...

teller-cake

teller-cake / 2023. március 15., szerda

Túrós meggyes krémes

Egy régi receptet poroltam le és frissítettem meggyel a mai napra, amikor is itthon van a család. :-) Anyósom küldött fél kiló túrót, így jutott eszembe a túrós krémes, amit egy időben sokszor készítettem. Megspékeltem egy kis meggyel és igazán csodás lett.

A fotózásnál jöttem rá, hogy a zöld alátéttel ki is jön a nemzeti szín a mai napra:

piros - meggy
fehér - túró
zöld - tálka

Íme a recept:

Tészta:
1 csomag leveles tészta (nálam házi)
Túrótöltelék:
50 dkg túró
1 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál tejföl
Meggytöltelék:
15 dkg fagyasztott megy
1 evőkanál cukor
Kis fahéj
3 dkg vaníliás pudingpor
Tejszínréteg:
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál vaníliás cukor
+ 8 dkg étcsokoládé

A kiolvasztott tésztát vékonyra nyújtottam és 2 db lapot sütöttem belőle.

Az egyik lapot tálcára helyeztem, a másikat megkentem gőz felett olvasztott étcsokoládéval és hagytam megdermedni.

A meggytöltelékhez a kiolvadt gyümölcsöt a levével, cukorral, fahéjjal, pudingporral sűrűre főztem, hagytam kihűlni.

A túrót áttörtem, simára dolgoztam a cukrokkal, tejföllel. Rákentem a nem csokis lapra. Erre ment a meggyréteg.

A tejszínt a vaníliával, habfixálóval kemény habbá vertem, rákentem a meggyrétegre.

A csokis lapot a tálcán felkockáztam és a kockákat tettem a sütemény tetejére - így sokkal könnyebb szeletelni.







Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: