Túrós meggyes krémes
Egy régi receptet poroltam le és frissítettem meggyel a mai napra, amikor is itthon van a család. :-) Anyósom küldött fél kiló túrót, így jutott eszembe a túrós krémes, amit egy időben sokszor készítettem. Megspékeltem egy kis meggyel és igazán csodás lett.
A fotózásnál jöttem rá, hogy a zöld alátéttel ki is jön a nemzeti szín a mai napra:
fehér - túró
zöld - tálka
Íme a recept:
1 csomag leveles tészta (nálam házi)
Túrótöltelék:
50 dkg túró
1 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál tejföl
Meggytöltelék:
15 dkg fagyasztott megy
1 evőkanál cukor
Kis fahéj
3 dkg vaníliás pudingpor
Tejszínréteg:
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál vaníliás cukor
+ 8 dkg étcsokoládé
A kiolvasztott tésztát vékonyra nyújtottam és 2 db lapot sütöttem belőle.
Az egyik lapot tálcára helyeztem, a másikat megkentem gőz felett olvasztott étcsokoládéval és hagytam megdermedni.
A meggytöltelékhez a kiolvadt gyümölcsöt a levével, cukorral, fahéjjal, pudingporral sűrűre főztem, hagytam kihűlni.
A túrót áttörtem, simára dolgoztam a cukrokkal, tejföllel. Rákentem a nem csokis lapra. Erre ment a meggyréteg.
A tejszínt a vaníliával, habfixálóval kemény habbá vertem, rákentem a meggyrétegre.
A csokis lapot a tálcán felkockáztam és a kockákat tettem a sütemény tetejére - így sokkal könnyebb szeletelni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: