Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2021. december 16., csütörtök

Nílusi sügérfilé

Az itthon kapható halak választékát mindig figyelemmel kísérem, így az utóbbi időben többször készítettem nílusi sügérfilét. 40-90 dekagrammos filékben kapható szép fehér húsú, abszolút szálkátlan hal, nagyon finom ízű vajban megsütve. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét - újítsunk, ne csak a megszokott halakat fogyasszuk.


efbc162a-deac-46c1-88d6-83e8078c7ec6.jpeg


Ez egy nagyobb, kb. 85 dekás halfilé volt, a felhasználás előtt egy jó órával kivettem a hűtőből.


0cd6102a-86b5-4b40-a06a-9ae83055874e.jpeg


 Kisebb szeletekre vágtam a könnyebb kezelhetőség miatt, besóztam, borsoztam és meghintettem friss citromlével.


cf6ec032-c10e-4fde-80c4-a3bf280378e4.jpeg


 Amikor elérkezett a sütés ideje, vajat melegítettem egy löttyintésnyi olivaolajjal és óvatosan beleengedtem a halszeleteket. Körülbelül öt percig sütöttem az egyik oldalán, le is fedtem egy ideig, mivel vastagabb részek is voltak a halfilében. Utána óvatos fordítás egy nagy sütőlapáttal, hogy ne törjön el a kényes halhús és a másik oldalán is négy percet töltött a serpenyőben.


6f98efe0-ef6c-4e6e-ab68-66e1959a1249.jpeg


 Közben elektromos kuktámban megpároltam a rizset: az arborio rizs sóval, egy zellerlevéllel és negyed erőleveskockával ízesítve hét perc alatt elkészült. A madársalátához kevertem egy dresszinget: fokhagymás grillszószt, balzsamecetet, pici sót, porcukrot és extra szűz olivaolajat kevertem össze, kevés vízzel felhígítottam és az üde zöld levelekkel összeforgattam. Jól passzolt a sügér mellé.


218702b5-26c5-4b13-847c-7000fc848374.jpeg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: