Mandulás, tejcsokis trüffel
A receptet a Nők Lapja Desszert 2018/3. különszámában találtam.
Mandulás, tejcsokis trüffel
Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 30 dkg tejcsokoládé
- fél dl ír krémlikőr
A hempergetéshez: kb. 10 dkg szeletelt mandula, pirítíva és kicsit összeaprítva
Elkészítés:
1. Felforraljuk a tejszínt és a vajat, a tűzről levéve hozzáadjuk az összetört tejcsokit, simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a krémlikőrt, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed. (néhány óra)
3. A megdermedt masszából golyókat formálunk és az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulába forgatjuk, hempergetjük és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp 1. : Ha nem akarsz/tudsz várni, akkor egy kis finomra darált mandulát belekeverve ezen is tudunk sűríteni annyira, hogy könnyen tudjuk formázni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: