Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2022. március 31., csütörtök

Jakabkagylós szélesmetélt

 Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány nagyobb üzletben. Most kisebb méretű kagylókat kaptam, de ennek is nagyon örültem.


5482346f-ec2e-4889-9fd5-483a35d449a9.jpeg


Így nézett ki a csomagolásban. Normál hűtőben kiolvasztottam. 


1a6d480f-966c-40b6-9dc4-9159a09fbb49.jpeg


 Enyhén besóztam, borsoztam a kagylókat, amelyeken a piros korall /ikra/ is rajta volt, majd chilipehellyel meghintettem és egy fej kisebb fej fokhagymát is rápréseltem. Összekeverve állni hagytam egy órácskát.


153f671d-3ae1-4dd3-a1e0-1f8c59ec88ed.jpeg


 Ebédidő közeledtével forrásban lévő sós vízbe tettem a szélesmetéltet, azaz olasz nevén a tagliatellét és megfőztem kb.10 perc alatt. Szívesen használom mediterrán ételekhez a durumliszttel készülő olasz tésztaféléket, mert nem főnek szét, nem kell leöblíteni sem.


800dd5ba-8f72-4db3-bca4-95b7a34067a7.jpeg


 Reszeltem egy kis pecorino sajtot /de a parmezán is tökéletes/. Az elkészült tésztát összekeverve egy kis tejszínnel és pecorino sajttal nagyon finom ízhatást érhetünk el egyszerű módon.


fa2dba7d-974d-4873-a660-1265ee9ea615.jpeg


 A fésűkagylókat olivaolajban megsütöttem, egy kis olasz fagyasztott zöldfűszerkeverék és további darabolt fokhagyma társaságában. Fokhagymából érdemes sokat tenni minden kagyló, rák és tintahal mellé, mert nagyon finom ízt ad. A kagylók sütése viszonylag magas hőfokon történik, kb. két percig az egyik és ugyanannyi ideig a másik oldalukon. Ha túl sokáig sütjük a kagylókat, megkeményednek - erre vigyázni kell.


5b658441-d156-4a1e-a980-10c1550924c0.jpeg


A sütéshez használt ízes olivaolajat szintén a tésztára öntöttem, összekevertem vele és ráraktam a kagylókat. Mellé citromot is tálaltam. Kb.10 perc alatt el is készült a fincsi mediterrán ebéd.


5482346f-ec2e-4889-9fd5-483a35d449a9.jpeg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: