Jakabkagylós szélesmetélt
Ritka csemege mifelénk a Szentjakab-kagyló, általában mélyhűtve lehet beszerezni néhány nagyobb üzletben. Most kisebb méretű kagylókat kaptam, de ennek is nagyon örültem.
Így nézett ki a csomagolásban. Normál hűtőben kiolvasztottam.
Enyhén besóztam, borsoztam a kagylókat, amelyeken a piros korall /ikra/ is rajta volt, majd chilipehellyel meghintettem és egy fej kisebb fej fokhagymát is rápréseltem. Összekeverve állni hagytam egy órácskát.
Ebédidő közeledtével forrásban lévő sós vízbe tettem a szélesmetéltet, azaz olasz nevén a tagliatellét és megfőztem kb.10 perc alatt. Szívesen használom mediterrán ételekhez a durumliszttel készülő olasz tésztaféléket, mert nem főnek szét, nem kell leöblíteni sem.
Reszeltem egy kis pecorino sajtot /de a parmezán is tökéletes/. Az elkészült tésztát összekeverve egy kis tejszínnel és pecorino sajttal nagyon finom ízhatást érhetünk el egyszerű módon.
A fésűkagylókat olivaolajban megsütöttem, egy kis olasz fagyasztott zöldfűszerkeverék és további darabolt fokhagyma társaságában. Fokhagymából érdemes sokat tenni minden kagyló, rák és tintahal mellé, mert nagyon finom ízt ad. A kagylók sütése viszonylag magas hőfokon történik, kb. két percig az egyik és ugyanannyi ideig a másik oldalukon. Ha túl sokáig sütjük a kagylókat, megkeményednek - erre vigyázni kell.
A sütéshez használt ízes olivaolajat szintén a tésztára öntöttem, összekevertem vele és ráraktam a kagylókat. Mellé citromot is tálaltam. Kb.10 perc alatt el is készült a fincsi mediterrán ebéd.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: