Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2022. február 3., csütörtök

Vörös márna krumplisalátával

Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk itthon is!


f711d880-3df6-457d-91a2-054d19b06b1b.jpeg


 Így néztek ki a márnafilék a vákuumcsomagolásban. Jól látszik vörös színük.


60654e99-483f-45e9-90d4-5ffab6355a11.jpeg


 Porcelántálba téve sóztam, borsoztam, citromlével meghintettem és olivaolajjal is meglocsoltam.


A sütő grillfokozatát kapcsoltam be és kb. 15 percig sütöttem /picik és vékonyak a halfilék, elég volt ennyi idő/.


5c568655-7151-45df-9921-870734f15be7.jpeg


Egy finom  hagymás krumpisalátát készítettem mellé, előrelátóan még előző nap. A hajában meggőzölt krumplikat     /így a  legfinomabb a krumpli!/ hámozás után felkarikáztam, besóztam, finomra vágott hagymával összekevertem. Kevés tejfölöm volt csak, ezért egy kis vízzel felhígítottam - és így egy remek állagú szószt kaptam. Még be kellett állítani a végső ízt, egy kis porcukor /vagy folyékony édesítőszer/ és egy teáskanál ecet segítségével. Jól összekevertem és a hűtőbe tettem - másnap ettük a márna mellé a jól összeért krumplisalátát.


df1e7e26-cdc1-4660-8f06-d85a947fe609.jpeg


 Igaz, ami igaz, ez az összeállítás nem éppen mediterrán jellegű, inkább a német konyha juthat az eszünkbe róla, de nagyon finom volt így együtt.


fd231a09-4521-4a37-bd34-d93a4970ca20.jpeg


 Kimaradt egy kevés hal és krumplisaláta, gondoltam egyet és a halat apró darabkákra vágva összekevertem a salátával. Vacsorára ezt ettük, kiváló volt.


6460f83c-de43-42f8-9a82-d40d877907e3.jpeg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: