Vörös márna krumplisalátával
Mediterrán kalandozásaim egyik kedvence volt a vörös márna. Viszonylag kisméretű, nagyon finom ízű hal. Megörültem, mikor megláttam idehaza, bár mélyhűtve és pici méretben. Ezt ki kell próbálnunk itthon is!
Így néztek ki a márnafilék a vákuumcsomagolásban. Jól látszik vörös színük.
Porcelántálba téve sóztam, borsoztam, citromlével meghintettem és olivaolajjal is meglocsoltam.
A sütő grillfokozatát kapcsoltam be és kb. 15 percig sütöttem /picik és vékonyak a halfilék, elég volt ennyi idő/.
Egy finom hagymás krumpisalátát készítettem mellé, előrelátóan még előző nap. A hajában meggőzölt krumplikat /így a legfinomabb a krumpli!/ hámozás után felkarikáztam, besóztam, finomra vágott hagymával összekevertem. Kevés tejfölöm volt csak, ezért egy kis vízzel felhígítottam - és így egy remek állagú szószt kaptam. Még be kellett állítani a végső ízt, egy kis porcukor /vagy folyékony édesítőszer/ és egy teáskanál ecet segítségével. Jól összekevertem és a hűtőbe tettem - másnap ettük a márna mellé a jól összeért krumplisalátát.
Igaz, ami igaz, ez az összeállítás nem éppen mediterrán jellegű, inkább a német konyha juthat az eszünkbe róla, de nagyon finom volt így együtt.
Kimaradt egy kevés hal és krumplisaláta, gondoltam egyet és a halat apró darabkákra vágva összekevertem a salátával. Vacsorára ezt ettük, kiváló volt.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: