Loading...

Csont nélkül...csak egyszerűen

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2022. február 6., vasárnap

Fűszeres csirkemell, hagymás sült krumplival


Hozzávalók:
-csirkemellfilé
-sültcsirke fűszerkeverék
-olívaolaj
 
-krumpli
-vöröshagyma
-só
-frissen darált feketebors
-kevés olívaolaj
-sültkrumpli fűszerkeverék
 
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
 
A krumplit és a hagymát megfosztom a burkolatuktól
és egy nagyobb serpenyőbe, viszonylag nagy szeletekre
vágva pakolom, rá kevés só és bors, valamint annyi
víz kerül, amennyi félig ér az egésznek.
Fedő alatt, közepes hőn, néha megrázva, hogy le
ne tapadjon puhára főzöm.

A csirkemelleket keresztben kettévágom, gyorsabban
is sülnek meg és kiadósabb is.
Olívaolajban elkeverem a fűszerkeveréket, mindegyik
szelet húst, mindkét oldalán beleforgatom és sütőpapírral
bélelt tepsibe pakolom. Lehet jó szorosan is rakni, össze
fog sülni.
Nem sóztam külön a húst, bőven elegendő van a
keverékben.

Sütőbe kerül 30 percre, légkeveréssel, félidőben átfordítom
a húsokat, ha letelt az idő, kiszedem a tepsit, csak mert
a helyére kerül a hagymás krumpli, hogy szintén 30 perc
alatt, szépen átsüljenek ezek is.

A megfőtt krumpliról majdnem az összes víz el fog
főni, így sütőbe kerülés előtt nagyon kevés olívaolajat
csorgatok rá és megszórom a fűszerkeverékkel.
Ecetes fejes salátával a legfinomabb
...szerintem.
😉

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: