Loading...

Régi és új étkek, mai ízek   Régi és új étkek, mai ízek

  • Home
  • Gasztrovilág

Régi és új étkek, mai ízek

Gasztrovilág

Borsófehérje fasírt

Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Zablisztes-tökmagos pogácsa

A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Tojáspörkölt

A mostani étel roppant gyorsan elkészíthető, ha a tojásokat előzőleg keményre főztük és ha teljesen lehűtjük. Kitűnő a húsvétkor megmaradt tojások felhasználásának, ha már unjuk a rakott burgonyát. ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 13., csütörtök

Gasztrovilág

Vegán brassói

Januárban néhány élelmiszerlánc Veganuárt tartott. Erre az aklalomra készítettem el a brassói aprópecsenye vegán változatát. Húst padlizsánra cseréltem a burgonyát zellerre. A padlizsánhoz ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 13., csütörtök

Gasztrovilág

Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával

Tavaly ősszel készült remek magyaros fogásunk, szerintem a régi ízek is hatalmas élményt nyújtanak ez az étel jó példa erre. Hozzávalók: 4 db vese felpucolva előforrázva, darabolva 25 ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 3., hétfő

Gasztrovilág

Osso bucco 2

Egy tradicionálisan finom olasz marha étel is fogás volt nálaunk tavaly, de valahogy lemaradt a blogról, így a pótlásra most kerül sor. Ennek az ételnek is több verziója létezik, egy már itt ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 3., hétfő

Gasztrovilág

Gyömbéres, kurkumás csirkeraguleves

Gondolom sokan osztják  a nézetem, de biztosan van olyan is, aki nem. A magam részéről hiányolom a havat, hideget, rendes telet, teleket, lassan felnő egy korosztály, aki nem is lát rendes ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 3., hétfő

Gasztrovilág

Spenóttal-ricottával töltött cappelleti

Az olasz konyha az egyszerűségében nagyszer történet számunkra. Igaz e kis töltött tészták elkészítése idővel jár, de össze nem hasonlítható a boltival, mert az élvezeti értéke sokkal magasabb ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 2., vasárnap

Gasztrovilág

Tonhalas tészta

Körülnéztünk itthon, hogy ne kelljen boltba menni és mivel minden adott volt egy jó fogáshoz, így került ez a vacsora az asztalra. Sokat nem kellett dolgozni vele és finom. Hozzávalók: 35 ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 2., vasárnap

Gasztrovilág

Vegán rakott krumpli

Idén is volt január és zajlott közben a Veganuár. Mi is beszálltunk ebbe a folyamatba, vegánok nem lettünk, inkább egyensúlyba hoztuk az étkezésünk. Ennek a sorozatnak utolsó étele nálunk ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 2., vasárnap

Gasztrovilág

Borscs 2

Néhány évvel ezelőtt már készítettünk egy borscs levest. Ez most csak hasonló lesz ahhoz. Ez is győrsfőző edényben készült finomság lett. Tombolnak a vírusok amelynek az enyhe időjárás is ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 26., vasárnap

Gasztrovilág

Sous-vid kacsacomb

Az elmúlt időszakban már többször esett szó a gyorsfőző edényünkről, amellyel karácsonyra leptük meg magunkat. Készült már benne joghurt házilag, töltött káposzta, kocsonya, leves... Most ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 26., vasárnap

Gasztrovilág

Gyoza házilag

Továbbra is egy kis kínai vonal. Különösen azután, hogy megnéztem egy kinai boltot ahol közel 4000 Ft egy ekkora adag, a többi kereskedelmi láncban pedig valami hamisítványt árulnak pár darabot ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 26., vasárnap

Gasztrovilág

Gyömbéres-narancsos csirke

Ez a recept nem kínai, hanem kínai jellegű. AMikor készítettem próbáltam lekövetni a kínai éttermek ízeit autentikusan. A végeredmény siker. Persze sok minden múlik az alapanyagokon. Hozzávalók: 80 ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 22., szerda

Gasztrovilág

Cukkini pörkölt kapros-joghurtos tésztával

Hozzávalók: Olaj 2-3 fej vöröshagyma 3 db tv paprika 1 db kápiapaprika 5-7 gerezd fokhagyma 1 tk köménymag 1-2 tk fűszerpaprika Só, bors szójaszósz 2 db paradicsom Víz ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 20., hétfő

Gasztrovilág

Sajtos rúd

Volt egyszer egy Szilveszter és Újév napja, nálunk ennek a sajtosnak volt nagy sikere. Sokszor fogjuk készíteni, mert egyszerű, gyors és finom. Hozzávalók: 35 dkg lliszt 25 dkg margarin 5 ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 20., hétfő

Gasztrovilág

Fekete köményes füstölt paprikás sós rúd

Blogunk sós rovata bővüé ezzel a gyors és finom rágcsálnivalóval. Ezeken a téli estéken teázás közben jól esik néhány ropogtatni való falat. Hozzávalók: 35 dkg liszt 2 tk füstölt paprika 25 ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 20., hétfő

Gasztrovilág

Kelkáposztás baconos tészta

Egyszerúű, gyors, önnyű fogások jegyében indult az év, e gyorsan kitalált maradékmentő fogásunk remek ízeket tesz az asztalra. Hozzávalók: 20 dkg kelkáposzta apróra vágva 30 dkg kockázott ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 17., péntek

Gasztrovilág

Lencsés korhely saláta

A korhely saláta finom fogás, mégis kevesen készítik. Mi ennek most a lencsés verzióját készítettük el az év végére, de bármikor felszolgálható lencsés és alap verzióban is a friss íze üdítőleg ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 17., péntek

Gasztrovilág

Tápióka puding

2025-ben becsatlakoztunk a Veganuár kihívásba, igaz csak részlegesen, mert teljesen nem hagytuk el a húsos fogásokat, hanem 7 napból egy halas nap, egy húsos, a többi pedig zöldséges nap nálunk. ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 17., péntek

1 2 3 4 5 6 7