Borsófehérje fasírt
Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került asztalra egy kellemes főzelék mellé.
Hozzávalók:
- 10 dkg borsófehérje granulátum
- 2 ek zabpehely
- 3 dl meleg víz
- 5 ek liszt +0,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk vöröshagyma granulátum
- 1 tk fűszerpaprika
- frissen őrölt bors
- olaj
A borsófehérjét a zabpehelyell, fűszerekkel sóval elkeverjük, hozzáadjuk a 3 dl vizet. Elkeverjük. Lefedjük, pihenni hagyjuk 10 percet. Ezalatt az alapanyagok bedagadnak, ekkor hozzáadjuk a lisztet és a maradék vizet (ez már hideg víz). ÖSszekeverjük, ismét lefejdük 10 percre. A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra.
Süőpapírral bélelt tepsit előkészítünk. Vizes kézzel vagy gumikesztyűben fasírtokat formázunk. A sütőpapírt megkenjük kevés olajjal, erre kerülnek a fasírtok, majd lekenjük a tetejét is olajjal és kb 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvégyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: