Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 16., vasárnap

Borsófehérje fasírt

480292241_10222223948186582_563596562669411670_n.jpg


Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került asztalra egy kellemes főzelék mellé.


Hozzávalók:



  • 10 dkg borsófehérje granulátum

  • 2 ek zabpehely

  • 3 dl meleg víz

  • 5 ek liszt +0,5 dl víz

  • 1 tk só

  • 1 ek világos szójaszósz

  • 1 ek osztrigaszósz

  • 1 tk fokhagyma granulátum

  • 1 tk vöröshagyma granulátum

  • 1 tk fűszerpaprika

  • frissen őrölt bors

  • olaj


A borsófehérjét a zabpehelyell, fűszerekkel sóval elkeverjük, hozzáadjuk a 3 dl vizet. Elkeverjük. Lefedjük, pihenni hagyjuk 10 percet. Ezalatt az alapanyagok bedagadnak, ekkor hozzáadjuk a lisztet és a maradék vizet (ez már hideg víz). ÖSszekeverjük, ismét lefejdük 10 percre. A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra. 


480488923_10222223949706620_5497358011822759563_n.jpg


Süőpapírral bélelt tepsit előkészítünk. Vizes kézzel vagy gumikesztyűben fasírtokat formázunk. A sütőpapírt megkenjük kevés olajjal, erre kerülnek a fasírtok, majd lekenjük a tetejét is olajjal és kb 30 perc alatt készre sütjük. 


480358464_10222223949146606_190589029369477978_n.jpg


Jó étvégyat!


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: