Zablisztes-tökmagos pogácsa
A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely az egészségtudatos konyhába jól passzol. Szerintünk ez is tetszeni fog.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg teljeskiőrlésű liszt (búza, tönkölybúza)
- 15 dkg túró
- 12,5 dkg juhtúró
- 1,5 dl tejfől
- 2,5 dkg vaj
- 1 maréknyi aprított tökmag
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 2 tk só
A tetejére
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, egy jól dolgozható tésztát kell kapni. Ha száraz és törik, akkor még adjunk hozzá annyi tejfölt, amennyit felvesz. Ezután nyújtsuk a tésztát és hajtogassuk, ismételjük még kétszer. Szaggasunk pogácsákat, kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybaránra kb 20 perc.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: