Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 16., vasárnap

Zablisztes-tökmagos pogácsa

476890682_10222192792327705_7869866952329424540_n.jpg


 A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely az egészségtudatos konyhába jól passzol. Szerintünk ez is tetszeni fog.


Hozzávalók:



  • 20 dkg zabpehelyliszt

  • 20 dkg teljeskiőrlésű liszt (búza, tönkölybúza)

  • 15 dkg túró

  • 12,5 dkg juhtúró

  • 1,5 dl tejfől

  • 2,5 dkg vaj

  • 1 maréknyi aprított tökmag

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 tojás

  • 2 tk só


A tetejére



  • 1 felvert tojás a kenéshez

  • 10 dkg reszelt sajt


A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, egy jól dolgozható tésztát kell kapni. Ha száraz és törik, akkor még adjunk hozzá annyi tejfölt, amennyit felvesz. Ezután nyújtsuk a tésztát és hajtogassuk, ismételjük még kétszer. Szaggasunk pogácsákat, kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybaránra kb 20 perc.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: