Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 2., vasárnap

Spenóttal-ricottával töltött cappelleti

474493244_10222123834163794_3654430875504951798_n.jpg


Az olasz konyha az egyszerűségében nagyszer történet számunkra. Igaz e kis töltött tészták elkészítése idővel jár, de össze nem hasonlítható a boltival, mert az élvezeti értéke sokkal magasabb és a tölteléket is saját magunknak készítjük, tudjuk miből készül. Ezért szoktam javasolni a házilag készítést. Bár a mártás itt is bolt volt jelen esetben, de próbálkozzatok bátran a konyhában.


Hozzávalók a tésztához:



  • 4 db tojás

  • 40 dkg liszt

  • 1 tk só


A töltelék:



  • 1 zacskó paraj

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 doboz ricotta

  • só, bors


A tésztához az alapanyagokat gyúrjuk jól össze, ha száraznak hatna, akkor vizet ne öntsünk rá, hanem csak a kezünket vizezzük és így gyúrjuk, így nem lesz vizes a tészta. Amikor jó az állaga tegyük zacskóba és hűtőbe egy fél órát. 


Ezalatt az idő alatt a parajt a fűszerekkel és a ricottával dolgozzuk el. A tésztát a pihentetés után nyújtsuk lapokká, nekem van hozzá kézi tésztagépem, azon a legvékionyabbra kell nyújtani. Pogácsa szaggatóval vágjunk kis korongokat és ezeket töltjük kávéskanállal és kialakítjuk a jellegzetes formát. Erről már van itt a blogon is poszt, hogy kell formázni.


474536573_10222123717920888_847614400009468791_n.jpg


Miután a tésztákat betöltöttük, főzzük ki bő lobogó sós vízben. Majd keverjük parmezános paradicsom szószban és a tálaláskor reszelt sajttal szórjuk. 


A megmaradt tölteléket én másnap egy tubus krémsajttal elkevertem és leveles tésztára kentem kevés felvágottal, feltekertem és csigákat sütöttem belőle szendvicsek helyett, mert azt sokszor unjuk.


474483827_10222130830818706_2610011595586611639_n.jpg


Tipp: az eredeti recepthez nem mártás volt, hanem frissen főtt tésztát locsolták meg zsályás vajjal, amelyben a friss zsályaleveleket lepirították a vajban. Ki fogjuk majd így is próbálni.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: