Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 3., hétfő

Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával

460730831_10221091076865507_422556127654143717_n.jpg


Tavaly ősszel készült remek magyaros fogásunk, szerintem a régi ízek is hatalmas élményt nyújtanak ez az étel jó példa erre.


Hozzávalók:



  • 4 db vese felpucolva előforrázva, darabolva

  • 25 dkg gomba darabolva

  • 2 fej vörsöshagyma kockázva

  • 50 dkg csirkecombfilé kockázva

  • 4 gerezd reszelt fokhagyma

  • zsír

  • fűszerpaprika

  • só, őrölt bors, őrölt köménymag

  • 25 dkg tarhonya

  • 25 dkg burgonya kockázva

  • 1 ek Erős Pista


Egy ek zsíron megpirítjuk az egyik kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a kockázott csirkecombot. Fehéredésig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a vesét, pirospaprikát, gombát is, sózzuk, borsozzuk, pár perc múlva annnyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és készré főzzük az ételt. 


Közben a köretet is készítjük, lepirítjuk a tarhonyát zsíron, majd hozzáadjuk a másik hagymát s két gered reszelt fokhagymát, picit pároljuk, Erős Pistát adunk hozzá és bele rakjuk a kockázott krumplit a tarhonya kétszeres mennyiségének megfelelő vizet és készre pároljuk, Együtt tálaljuk savanyúsággal.


Tipp: a veséket meg kell tisztítani, célszerű fébevágni az oda nem illő elemeket kivágni és forrásba lévő vizbe dobni 1-2 percre, majd kivenni. Amikor kihűlt, daraboljuk. Ez a módszer elveszi az erőteljes szagokat.


Jó étvágyat!


 


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: