Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 26., vasárnap

Gyoza házilag

Továbbra is egy kis kínai vonal. Különösen azután, hogy megnéztem egy kinai boltot ahol közel 4000 Ft egy ekkora adag, a többi kereskedelmi láncban pedig valami hamisítványt árulnak pár darabot 1000 Ft körüli áron. Ha megolvassátok a receptünk, akkor egy házilag is könnyen elkészíthető ételt kapunk és olcsón. Na, jó nem annyira könnyen elkészíthető, mert az eredeti formázást nem tudtam hozni, viszont így is tökéletes lett.


475073542_10222142639913926_383564453484473443_n.jpg


Tészta:



  • 30 dkg BL 55 liszt

  • 1,8 dl víz

  • 1 tk só


Az alapanyagot összegyúrjuk és folpackba csomagolva mehet a hűtőbe 1 órát pihenni.


Töltelék:



  • 35 dkg sertéshús

  • 15 ml víz

  • 4 cm gyömbér reszelve

  • 5 szál újhagyma apróra vágva

  • 2 ek szezámolaj

  • 2 ek világos szójaszósz

  • 2 ek sötét szójaszósz

  • 2 ek kínai főzőbor (mirin)

  • 2 ekosztrigaszósz

  • 1 tk só

  • őrölt fehérbors

  • 1 kanál barna cukor


A töltelék alapanyagát összedolgozzuk és lehetőleg egy napig érleljük a hűtőben


A tésztát tésztakészítőn áttoljuk, majd kb 8 cm-es köröket szaggtunk. Ennek közepébe rakjuk a tölteléket, szélét megkenjük vizes kézzel és összetapasztjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és bele rakjuk a tésztákat a töltött aljukkal lefelé.


474861575_10222142640193933_7733215136095170323_n.jpg


Pár percet pirítjuk így, hogy az aljuk kapjon egy kkis kérget, ami megütve kopogó hangot kell, hogy adjon.


474777701_10222142640393938_896540446948350011_n.jpg


Ekkor óvatosan felöntjük kb 1 dl vizzel. és gyorsan lefedjük az edényt. Amikor az összes víz elpárolgott, tálaljuk, mi chiliszószt adtunk hozzá. Ez a mennyiség 2 adagban sül ki.


474878304_10222142640833949_5395703180792173051_n.jpg


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: