Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 26., vasárnap

Sous-vid kacsacomb

474882364_10222143022763497_5460251081734243496_n.jpg


Az elmúlt időszakban már többször esett szó a gyorsfőző edényünkről, amellyel karácsonyra leptük meg magunkat. Készült már benne joghurt házilag, töltött káposzta, kocsonya, leves... Most kipróbáltuk a szuvidálást, mert még sosem fogyasztottunk ilyen ételt. Sokkal testesebb ízeket kaptunk, jobban átértek az ízek. Jöjjön a recept.


Hozzávalók:



  • 4 db kacsacomb

  • friss rozmaring

  • friss zsályalevél

  • babérlevél

  • 5 dkg vaj

  • só, frissen őrölt bors

  • 4 gerezd fokhagyma félbevágva


A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk majd kettesével helyezzük a fóliákba. Mindegyik zacskóba kerül vaj, fokhagyma, és a friss zöldfűszer. Vákumfóliahegesztővel lezárjuk.


475265420_10222143025763572_3967036226114776888_n.jpg


85 fokon 8 és fél órát pároljuk. Ezt követően 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk úgy, hogy kivesszük a húsokat a fóliából és mellé öntjük a keletkezett fűszeres levet is.


474777101_10222143147806623_21810765000347851_n.jpg


Innentől 30 perc sütés és kész az isteni omlós és ízletes kacsacomb. Tetszőleges körettel tálaljuk, de én most rizi-bizit kívántam hozzá.


475062441_10222143024683545_7476129702509229767_n.jpg


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: