Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 26., vasárnap

Borscs 2

474592525_10222139955446816_2222044132925147033_n.jpg


Néhány évvel ezelőtt már készítettünk egy borscs levest. Ez most csak hasonló lesz ahhoz. Ez is győrsfőző edényben készült finomság lett. Tombolnak a vírusok amelynek az enyhe időjárás is kedvez, szükséges a vitaminraktárakat feltöltve tartani és ehhez ez az orosz leves tökéletes. Mivel létezik ennek egy lengyel változata is, hamarosan el fogjuk készíteni azt is.


Hozzávalók: 



  • 70 dkg cékla darabolva

  • 2 sárgarépa darabolva

  • 25 dkg káposzta

  • 1 gyökérzöldség darabolva

  • 1 fej vöröshagyma kockázva

  • 3 gerezd reszelt fokhagyma

  • 50 dkg marha gulyáshús

  • 3 db burgonya kockázva

  • 1 ek sűrített paradicsom

  • só, bors

  • 2 babérlevél

  • 1 citroma facsart leve

  • 1 ek zsír


475234183_10222139601397965_3059155684798898088_n.jpg


A zsíron megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket és azt is átpirítom, ekkor sózom, borsozom és hozzáadom a citrom levét. 1-2 perc után pedig megy bele a paradicsomsűrítmény. Ezzel is 1-2 perc piríts van, majd jöhet a hús és másfél liter víz. 45 percet főtt a gyorsfőzőben. Tálaláskor tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!


474697464_10222139602157984_6239908059914322497_n.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: