Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 28., péntek

Gluténmentes joghurtos kifli rizslisztből

481036836_10222278801717886_2778960083597995154_n.jpg


Valamikor karácsony előtt rendeltünk az egyik hazai termelőtől rizs termékeket, puffasztott rizs, rizsliszt, rizsfélék...stb. Ideje elhasználni a liszteket, sajnos kevésbé ismertek ezek a termékek, így a felhasználásuk sem ismert. Most egy finom és egyben tartalmas péksüteményt dobtunk össze. Egy is elég laktató tud lenni megfelelő feltét mellett. 


Hozzávalók:



  • 600 gramm rizsliszt

  • 44 g útifűmaghéj

  • 320 g víz

  • 2 db tojás

  • 140 g joghurt

  • 25 g friss élesztő

  • 16 g 

  • 5 g cukor

  • 280 g víz

  • 80 g étolaj


Az útifűmaghéjat beáztatom a 320 g vízbe. A lisztet, sót, cukrot kimérem, elkeverem. Belemorzsolom az élesztőt. Mehet hozzá a tojás, joghurt, kocsonyás útifűmaghéj,280 g víz és az étolaj. Fakanállal alaposan kimérerem. Rizslisztes munkalapon átgyúrom. 12 darabra vágom.


Kiflit formázok. Sütőpapíros tepsire teszem őket, lekenem olajjal. Letakarom és 30 percig meleg helyen kelesztem.


Előmelegített sútőben hőlégkeverésen 190 C fokon 30 percig sütöm. Nagyon finom és ropogós végű kifliket kapunk. Pont, mint a bolti! Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: