Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 28., péntek

Japán noodles tészta vegán módra teriyaki ízesítéssel

480771376_10222300172932153_1095084400345542383_n.jpg


Igyekszünk oldalunkat nemzetközinek is megtartani a különböző kultúrák ízeit elhozni, mellette hagyományőrző recepteket is tálalni, de a hús és mindenmentes ételek is megfordulnak a konyhánkban. Most ezek egyik darabja jön, a Japán konyha egyik remek és egyszerű ízletes fogása.


Hozzávalók:



  • 30 dkg noodles tészta

  • 3 szál újhagyma karikázva

  • kis darabka sárgarépa vékony csíkokra vágva

  • bambuszrügy vékonyra vágva

  • kis darab kápia csíkokra vágva

  • 2 ek sötét és 2 ek világos szójaszósz

  • kis darab káposzta csíkokra vágva

  • 25 dkg natúr tofu

  • 2 ek teriyaki szósz

  • olaj


Egy wok-ban hevítsünk 2 ek olajat és adjuk hozzá a káposztát, répát, bambusz rügyet és pirítsuk le, majd ehhez kerül a paprika és az újhagyma, ezzel is pirítsuk, majd sózzuk enyhén és borsozzuk meg, szedjük ki és tegyük félre. Ekkor kezdjük el a tésztát főzni, ami kb 3-4 perc. Ez elég ahhoz, hogy a wokba hevítsünk ismét 1 ek olajat, amin a tofut pirítsuk le, majd hozzáadjuk a teríyaki szószt és azzal összeforraljuk, hagyjuk elfőni a szószt. Kiszedjük a tofut is. ISmét 1 ek olajat ehvítünk, átforgatjuk rajta a megfőtt tésztát, hozzáadjuk a szójaszószt és visszatesszük a többi alapanyagot is . Összeforraljuk, forrón tálaljuk. Tálaláskor frissen vágott újhagymával, petrezselyemm avyg korianderlevéllel diszíthetjük.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: