Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. január 22., szerda

Gyömbéres-narancsos csirke

474678470_10222127941706480_983488232338887004_n.jpg


Ez a recept nem kínai, hanem kínai jellegű. AMikor készítettem próbáltam lekövetni a kínai éttermek ízeit autentikusan. A végeredmény siker. Persze sok minden múlik az alapanyagokon.


Hozzávalók:



  • 80 dkg csirkecom kockázva

  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva

  • 3 gerezd reszelt fokhagyma

  • 3 centis pucolt gyömbér apróra vágva

  • 3 ek világos szójaszósz

  • 3 ek sötét szójaszósz

  • 3 narancs leve

  • 1 tk só


A hagymákat összekeverem a gyömbérrel, a szójaszószokkal, sóval, narancs levével, majd belekverjük a húst, jól zárodó dobozba tesszük egy éjszakát pihentetjük, időnként összerázzuk az egészet, hogy az ízek eljussanak minden falat húshoz.


További hozzávalók:



  • 5-6 ek wok olaj (jelen esetben gyömbéres-citromfűves, Lidl-ben ez volt)

  • póréhagyma

  • cukkini

  • kápia paprika

  • gomba

  • újhagyma

  • retek

  • 3 ek sötét szójaszósz

  • 1 ek keményítő


  • 35 dkg rizs


Ameddig a rizst megfőzzük, elkészítjük az ételt. A tetszőlegesre aprított zöldségek nálam kb 40 dkg súlyban kerültek az ételbe. Elsőnek egy wokot felhevítünk, belerakunk 3 ek wok olajat és elkezdjük lepirítani a zöldségeket. 12-percig csak pirítjuk utána picit sózzuk, de csak enyhén mert a szójaszósz is sós. Amikor még kemény, de már sült a zöldség kivesszük, félretesszük. 


Ezután a wokban a maradék olajat felhevítjük, lepirítjuk benne a húst a páclével együtt, hozzáadjuk a zöldségeket és a szójaszószt. A keményítőt elkverjük kevés vízzel, hozzáadjuk az ételhez, ettől alakul ki a megszokot kínai zselés jelleg. A fázisokat érdemes magas hőfokon végezni. Egyszer felforraljuk az éelt és rizzsel tálaljuk.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: