Loading...

Gasztrovilág

  • Home
  • Gasztrovilág
Gasztrovilág

Gundel palacsinta

A Gundel palacsinta az egyik legfinomabb hazai desszert, és otthon is el tudjuk készteni. :-)Hozzávalók:Palacsintatésztához:30 dkg liszt4 dl tej1 dl szódavíz2 tojás3 ek. étolaj1 ek. cukor Diótöltelékhez:25 ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 21., péntek

Gasztrovilág

Rántott csirkemell és karfiol krumplipürével

Csirkemellet és karfiolt rántottam ki, nagyon szeretem ha a hús mellé van van valamilyen zöldség is panírban. :-) Hozzávalók:1 kisebb csirkemell 2 tojáslisztprézli1/2 fej karfiol  ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 21., péntek

Gasztrovilág

Házi májkrém

 Nem egyszer eszembe jutott ez a kence, amit Anyukánk készített régen. Mikor legutóbb Nővéreméknél voltunk, újra átlapoztam a régi, lapokból álló, de igen értékes, Anyukám kézírását tartalmazó ...

Gerdi süti / 2025. február 19., szerda

Gasztrovilág

Almás muffin cukorbetegeknek.

 A muffin a legegyszerűbben elkészíthető sütemény, mert csak keverünk-kavarunk, a formába kanalazzuk, és már mehet is a sütőbe. Amikor nincs időm, vagy éppen kedvem, szívesen sütök muffint..... ...

Gizi-receptjei / 2025. február 19., szerda

Gasztrovilág

Zebratorta

Sok-sok éve kipróbált recept, valamikor még a gyerekeim óvodás korában találkoztam vele. Viszonylag egyszerű volt elkészíteni, mutatós, és pont megfelelő arra, hogy valamiféle édesség legyen ...

Az élet sója - receptjeim / 2025. február 19., szerda

Gasztrovilág

Lángos kolbásszal és lila hagymával

Fiam egy főzős csopotban látta a lángost így "felturbózva", megkívánta, elkészítettem neki. :-) Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 dkg vaj vagy margarin( vagy 2 ek. olaj) 1,5 dkg ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 19., szerda

Gasztrovilág

Csirkepörkölt csirkecombból

A csirkepörköltet legjobban csirkecombból szeretem, most is abból készült. :-) Hozzávalók:1 nagy egész csirkecomb1 fej vöröshagyma1 ek. sertésszír1/2  ek. pirospaprikasóbors ízlés  ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 19., szerda

Gasztrovilág

Diós tészta

Nagyon régen csináltam már diós tésztát, most megkívántam, és egy tartalmas leves után az volt a második fogás, így a desszertet is letudtam vele. :-)  Hozzávalók: 15 dkg fodros ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 18., kedd

Gasztrovilág

Zöldségleves csirkeszárnnyal

Ez egyik kedvenc levesem, gyakran főzöm, mert egyszerű és gyors, nagyon szeretem. :-) Hozzávalók:2 csirkeszárny1 sárgarépa1 fehér répa1/4 zeller1/4 karalábé1 krumpli15 dkg borsó  (fagyasztott)zeller ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 18., kedd

Gasztrovilág

Tejbegríz fahéjas cukorral

Gyerekkori kedvenc, de most is szeretem. :-) Van, amikor  kakaós cukorral, van, amikor fahéjassal kívánom, most fahéjas volt soron. :-) Hozzávalók:1 l tej20 dkg búzadara(de ízlés szerint ...

Paprikás krumpli blog / 2025. február 18., kedd

Gasztrovilág

Februári újdonságok a Don Pepében

Már eléggé benne járunk az év legrövidebb hónapjában, de arra gondoltam, mégis érdemes lehet még elővenni a Don Pepe havi extráit, hátha sikerül meghozni a kedvetek valamihez. [...] Bővebben! ...

Fast Food Central / 2025. február 17., hétfő

Gasztrovilág

Hommage á Galimberti Sándor és Lanov Mária – makrélafilé ciderben párolt almával és sült karfiollal

A Nemzeti Galéria 3. emeletén található egy különleges kiállítás, amit nagy szeretettel ajánlok, és amit még egy hétig lehet megtekinteni. Február 23-ig hosszabbították meg, ha tehetitek, nézzétek ...

Chili és Vanília / 2025. február 17., hétfő

Gasztrovilág

Slambuc

Az az igazság, hogy én nagyon sokáig csak hírből ismertem a slambucot. Aztán tavaly nyáron a komáromi erődnél volt egy főzőverseny, ahol meg is lehetett kóstolni a különböző ételeket és az egyik ...

Csabi Konyhája / 2025. február 17., hétfő

Gasztrovilág

Szaftos fokhagymás szelet

  Hozzávalók:-jelen esetben 12 szelet karaj (nem túl vékony szeletek)-Noszlopi fokhagymakrém (jó ideje ezt használom)-só-liszt-csemege paprika por-8 dl víz-3 púpos ek zsír -a vége felé ...

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Jegesmedve

 Eddig nem kellett odafigyelnem, miből, mit főzök. Eddig. De gyűlnek a tiltott dolgok, ha a fiatalok jönnek haza. Az csak a kisebbik dolog, hogy Hédi lovagja nem szereti a gombát, de csak ...

Gerdi süti / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Joghurtos ropi

Nemrég Gabriellánál találtam ezt a joghurtos ropi receptet, ő a tésztát nyújtja, és csíkokra vágja. Amikor én összeállítottam, inkább lágy lett, mint nyújtható, ezért gondoltam egy merészet, ...

Az áfonya mámora / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Borsófehérje fasírt

Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Zablisztes-tökmagos pogácsa

A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely ...

Régi és új étkek, mai ízek / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

Füstölt húsleves sztrapacskával

Vannak olyan régi receptek, amiket kötelességemnekérzek megosztani az Olvasókkal,(leginkább örökül hagyni a Királylányra💕) mert hiszem és vallom,hogy ezeket az ételeket nem szabad elfelejtenünk. Erről ...

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2025. február 16., vasárnap

Gasztrovilág

16. Blogszületésnap!

 Ma 16 éve, vagyis február 15.-én (még kimondani is sok) döntöttem úgy, hogy útjára indítom a blogomat. A döntés megszületése után, már csak a névválasztás volt hátra, és kitudja hogy ...

Gizi-receptjei / 2025. február 15., szombat

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10