Loading...

Blogkocsma   Blogkocsma

  • Home
  • Gasztrovilág

Blogkocsma

Gasztrovilág

A beígért rántott pöffeteg és őzlábgomba kirántva

Egy nagyon rövid poszt, de adós vagyok vele. A Fény utcai piacon jártam, ahol a bejáratnál egy asztalon csodás gombákat láttam. Óriás pöffeteget és méretes őzlábgombát. Gyorsan vettem is egy ...

Blogkocsma / 2024. november 16., szombat

Gasztrovilág

Rakott krumpli újra

Mert miért ne - ismétlés a tudás anyja! Jóbarátok jöttek a pocsolyán túlról, őket akartam megvendégelni valami finomsággal. A rakott krumpli egy Jolly Joker, mert lehet mindenféleképpen fűszerezni ...

Blogkocsma / 2024. október 23., szerda

Gasztrovilág

Pirított vargánya reggelire kétféleképpen is

Azt állította Kocsmagomba a minap, hogy nincs itt semmi látnivaló egy őzlábgomba kapcsán. Éppen azt rántottam ki, meg óriás pöffeteg gombát, de azt majd máskor posztolom. Ugyanakkor vettem ...

Blogkocsma / 2024. október 7., hétfő

Gasztrovilág

Vadmalac raguleves

Vendégposzt Kocsmagomba konyhájából Ilyen receptből annyi van a médiában, hogy ha kinyitjuk a laptopot, kicsorog belőle egy tányérral! Pár évtizede a tárkonyos vadmalac leves sláger termék ...

Blogkocsma / 2024. augusztus 30., péntek

Gasztrovilág

Karaj Rossíni a'la Széll Tamás

A recept ihletője Tamás volt, akinél Bélszín Rossínit ettem a Stand25-ben. Nagyon tetszett, gondoltam az utóbbi időben sok kacsa/liba máj szeletet sütöttem, jöhet egy újabb is. Persze nem ...

Blogkocsma / 2024. augusztus 12., hétfő

Gasztrovilág

Rókagombapaprikás puliszkával

Kicsit szokatlanul hangzik, de gondoltam kipróbálom őket együtt - elvileg mindkettő valahol sárga :) Amúgy is megkívántam a puliszkát és a barátunk is, akinek dílere van, és aki hozta a gombát. [...] ...

Blogkocsma / 2024. július 16., kedd

Gasztrovilág

Kolbászos, kacsamájas tükörtojás

Már legutóbb is megigértem, hogy folytatom a sorozatot. Hát most következik a folytatás. Felbuzdulva a múltkori tojás-hízottmáj kombináción, most a hasonlóan beszerzett kacsamájat vettem ...

Blogkocsma / 2024. július 1., hétfő

Gasztrovilág

Libamájas tükörtojás

A Lidl-ben adtak hízott liba és kacsamájszeleteket, amit én azonnal lefagyasztottam. Most jött az ötlet, hogy ezt kéne a tüktoj mellé tenni vacsorára! Vagdostam alá kis zöld hegyes paprikát ...

Blogkocsma / 2024. június 16., vasárnap

Gasztrovilág

Lisszabon 6 napja képekben

Vigyázz! Rengeteg kép!!! [...] Bővebben!

Blogkocsma / 2024. május 26., vasárnap

Gasztrovilág

Spenótos-besameles palacsinta

Sok lefagyasztott, párolt spenótom van még a mélyhűtőben, amit üríteni kellene, mert kell a hely az újnak :) Sokat gondolkodtam, mi lenne egy jó felhasználás, amikor beugrott, hogy a család ...

Blogkocsma / 2024. május 25., szombat

Gasztrovilág

Avokádóval gazdagított tojásrántotta

Reggelire nagyon megkívántam egy friss tojásrántottát, így elindultam a hozzávalókat begyűjteni. Ezek szerencsére a konyha melletti spejzban vannak, így nem fáradtam el a keresésben :) [...] ...

Blogkocsma / 2024. április 23., kedd

Gasztrovilág

Barnasörös birkapörkölt bográcsban

Ettem már vörösborosat is, de egy kis minőségi barnasör csodás ízt kölcsönöz a pörköltnek! Nem a legszebb tányérkép, de már a felét kiettem, mire eszembejutott, hogy lefotózzam... [...] ...

Blogkocsma / 2024. április 12., péntek

Gasztrovilág

Az elengedhetetlen tavaszi spenót

Márciusban már megbolondulok a spenótpüréért! Annyit meg tudnék enni, amennyi nincs is :) Szerencsémre olyan sok terem minden tavasszal, hogy dobozszám tudom már elõkészítve lefagyasztani, ...

Blogkocsma / 2024. március 24., vasárnap

Gasztrovilág

Kucsmagomba tojással spenóthoz

Kedves barátnőnk hozott egy kis adag kucsmagombát a Hüvi kispiacról (fél órával azelőtt én is kacérkodtam vele, de nem vettem ...) Még volt egy adag spenópürém a hűtőbe, amihez tükörtojást ...

Blogkocsma / 2024. március 19., kedd

Gasztrovilág

Latin nagy Fiesta

Sergio Tabeira ismét tündökölt! Sajnos nem fényképeztem, ezért csak pár kép van az étlapról.   Svéd asztal  ami tartalmaz: Vegyes húsos táska Uruguayi kolbász Ají de gallina ( perui ...

Blogkocsma / 2024. március 6., szerda

Gasztrovilág

Tükörtojásos sajtos palacsinta

Rég ettem már tojásos ételt, pedig a solymári gazdaboltban csodás friss és nagy tojások kaphatók. Veszünk is gyakran! Megkívántam egy tükörtojást. De nem ám csak úgy, magában! Valahol olvastam ...

Blogkocsma / 2024. február 23., péntek

Gasztrovilág

Marhapörkölt nokedlivel

Nem egy ritka recept, de kisunokáimnak és a nagylyánynak főztem - hát posztolom. A nagylyány ráéhezet a pörköltre, mert ő csak ritkán főz odaát ilyesmit. A feleségem persze kiadta az ukázt, ...

Blogkocsma / 2024. február 4., vasárnap

Gasztrovilág

Csülök és kolbásszal töltött karaj pékné módra

Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek ...

Blogkocsma / 2024. január 27., szombat

Gasztrovilág

Currys tonhal steak

Belefutottam egy szép sárgaúszójú tonhal szeletbe, amit nem volt szívem otthagyni - megeszem vacsorára! Nem a legszebb tányérkép, de így sikerült. Nem spóroltam a fűszerekkel - Wakát úgyse ...

Blogkocsma / 2024. január 10., szerda

Gasztrovilág

Oldalas és szűzpecsenye sörrel lágyítva

Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ...

Blogkocsma / 2023. december 6., szerda

1 2