Cukkinifőzelék sült hámozott debreceni kolbásszal
Egyformán szeretem a tök és a cukkinifőzeléket, nem is érzek köztük különbséget. Most cukkinből főztem, jó kaprosan. :-)
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini, legyalulva
1/2 fej hagyma
1 ek. olaj
1 dl tejföl
2 kk. liszt
kapor
só
bors
cukor
ecet
1 pár hámozott debreceni kolbász
kevés szír
A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott és kinyomkodott cukkinit, jól elkeverem, fedő alatt párolom.
A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral.
Amikor puha a cukkini hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom.
A tűzről levéve ecettel ízesítem.
A kolbászt karikára vágom, majd zsíron megsütöm. Ezzel tálalom a főzeléket, és a zsírjából is csurgatok rá keveset.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: