Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. február 28., péntek

Cukkinifőzelék sült hámozott debreceni kolbásszal

Egyformán szeretem a tök és a cukkinifőzeléket, nem is érzek köztük különbséget. Most cukkinből főztem, jó kaprosan. :-) 



Hozzávalók: 

1  nagyobb cukkini, legyalulva 
1/2   fej hagyma
1 ek. olaj
1 dl tejföl
2 kk.  liszt

kapor

bors
cukor
ecet

 
1 pár hámozott debreceni kolbász

kevés szír 

 

A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott és kinyomkodott cukkinit, jól elkeverem, fedő alatt párolom. 

A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. 

Amikor puha a cukkini hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. 

A tűzről levéve ecettel ízesítem. 

A kolbászt karikára vágom, majd zsíron megsütöm.  Ezzel tálalom a főzeléket, és a zsírjából is csurgatok rá keveset. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: