A paprikákat a sütő rácsán 220 fokon alsó-felsőn 20 percig sütöttem, ez alatt a héjuk szépen megfeketedett. Aztán egy tálba tettem őket 15 percre letakarva egy tányérral, így a gőzben a héj ...
Szellem a fazékban / 2024. október 14., hétfő
Új kedvenc. Sokkal jobban ízlik, mint a rizibizi. 🙂 Szerintem ezentúl ha rizsköretet csinálok valamihez, így csicseriborsósan fogom készíteni. Ez egy végtelenül egyszerű török étel ...
Szellem a fazékban / 2024. szeptember 25., szerda
Régen csináltam már májat, és ma megint volt a piacon kacsamáj, ami olcsóbb és szerintem finomabb, mint a csirkemáj, szóval vettem belőle, és úgy döntöttem, vacsorára májkrémnek pont tökéletes ...
Szellem a fazékban / 2024. szeptember 21., szombat
L55-ös lisztből: 40 dkg liszt 3 dkg friss élesztő (vagy egy csomag szárított) 1 teáskanál kristálycukor 3 - 3,2 dl langyos víz (liszttől függ, pl. a tüskeszentpéteri ...
Szellem a fazékban / 2024. június 29., szombat
Ezt a ropogós bundát a kedvenc indiai séfemnél láttam a minap. Ő karfiolrózsákat panírozott be vele, én ezt a hekket, mivel nem igazán szeretem a sima lisztes panírozást, mert sülésnél lejön ...
Szellem a fazékban / 2024. június 29., szombat
Az új kedvencem cukkiniből: serpenyőben grillezzett cukkinikarikák görögjoghurtos, majonézes mártásban, amibe kevertem chimichurrit is. Brutáljó! A kence vagy szósz a cukkiniken: ...
Szellem a fazékban / 2024. június 28., péntek
Cukkinis, könnyű, nyárias, finom, és extra gyorsan készen van. Hozzávalók 6 főre: 1,2 kg cukkini (piciből ennyi, ha magos, akkor mag nélkül)80 dkg darált hús (marha, vagy marha-sertés ...
Szellem a fazékban / 2024. június 27., csütörtök
Na, hát pontos receptem nincs, ez egy kísérlet volt, és igencsak jól végződött. Elképesztően igazi bodzaíze van, nagyon finom. Úgy 15 bodzavirágot beáztattam 2,5 liter vízbe 24 órára. ...
Szellem a fazékban / 2024. május 22., szerda
Két hete már sütöttem egy adagot, és valami fergeteges finom volt. Viszont 35 dkg lisztből beterítette a nagytepsimet, teljesen összenőttek, szóval sok volt egy tepsihez ennyi liszt. Most ...
Szellem a fazékban / 2024. május 21., kedd
A yorkshire puding nekem nagyon kedvenc köretem. És ma nagyon nem volt kedvünk rizst enni a hús mellé (amúgy sosincs, de ma nagyon nem vót), úgyhogy elővettem ezt a régi jolly jokert. Kell ...
Szellem a fazékban / 2024. április 27., szombat
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de mikor van vad gomba, azzal még tökéletesebb lehet. ...
Szellem a fazékban / 2024. április 13., szombat
Tulajdonképpen ez a kijevi krémes, csak kókusszal. De épp olyan ízélmény, mintha raffaellot ennénk. Habkönnyű, nagyon fini sütemény. Hozzávalók:30 dkg liszt15 dkg hideg vaj (margarin)6 ...
Szellem a fazékban / 2024. március 30., szombat
Hát én most nem akartam aprósütit sütni, de így jártam. Nagytakarítunk, és a hűtőpucolás előkerített egy hete lejárt mascarponét. Megkóstoltam, semmi baja nem volt, de krémbe már nem tettem ...
Szellem a fazékban / 2024. március 28., csütörtök
Már nem is tudom, hol jött szembe ez az étel. De mindegy is, megcsináltam, és még jobban ízlik, mint a sima bakonyi sertésszelet. Reménykedtem benne, hogy kucsmagombával csinálhatom, de sajnos ...
Szellem a fazékban / 2024. március 28., csütörtök
Nekem egyik kedvenc sütim. De csak amelyiket én csinálom. :) Valaha lakodalmi sütemény volt, de úgy gondolom, otthon is el lehet készíteni egy-egy ünnepi alkalomra. Például húsvétra. Ráadásul ...
Szellem a fazékban / 2024. március 25., hétfő
Eredetileg citromos ízesítésű, én most naranccsal készítettem. Hozzávalók egy közepes tepsihez: 25 dkg liszt 15 dkg ghí vagy jászvaj (lehet sima olvasztott vaj is) 6 ...
Szellem a fazékban / 2024. március 15., péntek
Gyerekkoromban, az általános iskolában délután mindig kaptunk uzsonnát a napköziben. És az én kedvencem a briós volt. Imádtam. Persze az csak sima kalácstésztából volt, de jó sok kristálycukorral ...
Szellem a fazékban / 2024. március 15., péntek
A múltkorában nagyon szép és akciós szűzpecsenyéket vettem. Az egyikből rántott hús készült, a másikat pedig most wellington-módra készítettem el. Hozzávalók:1 szűzpecsenye25 dkg barna ...
Szellem a fazékban / 2024. február 25., vasárnap
Szerintem a csirkének négy olyan fűszere van, amitől csak jó lehet: só, vaj, citrom, fokhagyma. Ebben a fogásban mindegyik megvan, sőt, a kapri és a petrezselyemzöld még emel rajta. Elegáns, ...
Szellem a fazékban / 2024. február 23., péntek
Sokszor készítettem már, nagyon szeretjük. Mivel volt még a magam készített üveges gombámból maradék, azt is tettem hozzá. Hozzávalók 4 főre: 8 szelet hosszúkaraj (csontossal ...
Szellem a fazékban / 2024. február 22., csütörtök
Copyright © HírVezető. Minden jog fenntartva!