Loading...

Szellem a fazékban   Szellem a fazékban

  • Home
  • Gasztrovilág

gasztro . blog . tűz-hely

Gasztrovilág

Pácolt camembert sajt

Idén úgy gondoltam, az ünnepi estékre összeállítok egy hidegtálat, vagy mini-svédasztalt magunknak. Amire rá lehet járni, el lehet nasizni. Ugyanis egyikünk sem édesszájú különösebben, mi a ...

Szellem a fazékban / 2024. december 21., szombat

Gasztrovilág

A magyar macaron: non plusz ultra

Isteni finom. Nem is gondoltam, hogy ennyire jó is tud lenni, mert lakodalmakban gyakorlatilag csak ízetlen, kemény darabokat ettem. Eddig. Az enyémben egyébként a saját eperlekvárom van.  Hozzávalók: ...

Szellem a fazékban / 2024. november 25., hétfő

Gasztrovilág

Ízletes-füszeres sült pulyka alsócomb

Tudom, Márton nap közeleg, de sajnos, a libahúst én egyáltalán nem tudom megenni. De sütöttem tegnap finom pulyka alsócombot, amit ha nem is Márton-napra, de például akár a karácsonyi asztalra ...

Szellem a fazékban / 2024. november 9., szombat

Gasztrovilág

Kelkáposztás-fetás (krémfehérsajtos) burek

A tegnap esti szokásos heti tarokkpartinkra sütöttem, és magam is meglepődtem, milyen finom.  Hozzávalók egy 35-ször 23-as tepsihez: 60 dkg kelkáposzta 15 dkg vöröshagyma ...

Szellem a fazékban / 2024. november 8., péntek

Gasztrovilág

Sült kápia paprika saláta

A paprikákat a sütő rácsán 220 fokon alsó-felsőn 20 percig sütöttem, ez alatt a héjuk szépen megfeketedett. Aztán egy tálba tettem őket 15 percre letakarva egy tányérral, így a gőzben a héj ...

Szellem a fazékban / 2024. október 14., hétfő

Gasztrovilág

Csicseriborsós piláf - Nohutlu Pilav 🇹🇷

Új kedvenc. Sokkal jobban ízlik, mint a rizibizi. 🙂 Szerintem ezentúl ha rizsköretet csinálok valamihez, így csicseriborsósan fogom készíteni.  Ez egy végtelenül egyszerű török étel ...

Szellem a fazékban / 2024. szeptember 25., szerda

Gasztrovilág

Whiskey-s pecsenyekacsamáj krém

Régen csináltam már májat, és ma megint volt a piacon kacsamáj, ami olcsóbb és szerintem finomabb, mint a csirkemáj, szóval vettem belőle, és úgy döntöttem, vacsorára májkrémnek pont tökéletes ...

Szellem a fazékban / 2024. szeptember 21., szombat

Gasztrovilág

Dagasztás nélküli, extra gyors lángos

  L55-ös lisztből: 40 dkg liszt 3 dkg friss élesztő (vagy egy csomag szárított) 1 teáskanál kristálycukor 3 - 3,2 dl langyos víz (liszttől függ, pl. a tüskeszentpéteri ...

Szellem a fazékban / 2024. június 29., szombat

Gasztrovilág

Extra ropogós bunda halakhoz, zöldségekhez, húsokhoz

Ezt a ropogós bundát a kedvenc indiai séfemnél láttam a minap. Ő karfiolrózsákat panírozott be vele, én ezt a hekket, mivel nem igazán szeretem a sima lisztes panírozást, mert sülésnél lejön ...

Szellem a fazékban / 2024. június 29., szombat

Gasztrovilág

Görögjoghurtos grillezett cukkini saláta

Az új kedvencem cukkiniből: serpenyőben grillezzett cukkinikarikák görögjoghurtos, majonézes mártásban, amibe kevertem chimichurrit is. Brutáljó!  A kence vagy szósz a cukkiniken: ...

Szellem a fazékban / 2024. június 28., péntek

Gasztrovilág

Darált húsos cukkini

Cukkinis, könnyű, nyárias, finom, és extra gyorsan készen van. Hozzávalók 6 főre: 1,2 kg cukkini (piciből ennyi, ha magos, akkor mag nélkül)80 dkg darált hús (marha, vagy marha-sertés ...

Szellem a fazékban / 2024. június 27., csütörtök

Gasztrovilág

Bodza lekvár

Na, hát pontos receptem nincs, ez egy kísérlet volt, és igencsak jól végződött. Elképesztően igazi bodzaíze van, nagyon finom.  Úgy 15 bodzavirágot beáztattam 2,5 liter vízbe 24 órára. ...

Szellem a fazékban / 2024. május 22., szerda

Gasztrovilág

Sajtos stangli

Két hete már sütöttem egy adagot, és valami fergeteges finom volt. Viszont 35 dkg lisztből beterítette a nagytepsimet, teljesen összenőttek, szóval sok volt egy tepsihez ennyi liszt.  Most ...

Szellem a fazékban / 2024. május 21., kedd

Gasztrovilág

Szaftos sertéskaraj yorkshire pudinggal

A yorkshire puding nekem nagyon kedvenc köretem. És ma nagyon nem volt kedvünk rizst enni a hús mellé (amúgy sosincs, de ma nagyon nem vót), úgyhogy elővettem ezt a régi jolly jokert.  Kell ...

Szellem a fazékban / 2024. április 27., szombat

Gasztrovilág

Gombás kacsamáj (csirkemáj)

Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de mikor van vad gomba, azzal még tökéletesebb lehet. ...

Szellem a fazékban / 2024. április 13., szombat

Gasztrovilág

Raffaello szelet

Tulajdonképpen ez a kijevi krémes, csak kókusszal. De épp olyan ízélmény, mintha raffaellot ennénk. Habkönnyű, nagyon fini sütemény. Hozzávalók:30 dkg liszt15 dkg hideg vaj (margarin)6 ...

Szellem a fazékban / 2024. március 30., szombat

Gasztrovilág

Nehéz sós teasütemény

Hát én most nem akartam aprósütit sütni, de így jártam. Nagytakarítunk, és a hűtőpucolás előkerített egy hete lejárt mascarponét. Megkóstoltam, semmi baja nem volt, de krémbe már nem tettem ...

Szellem a fazékban / 2024. március 28., csütörtök

Gasztrovilág

Bakonyi húsgombócok

Már nem is tudom, hol jött szembe ez az étel. De mindegy is, megcsináltam, és még jobban ízlik, mint a sima bakonyi sertésszelet. Reménykedtem benne, hogy kucsmagombával csinálhatom, de sajnos ...

Szellem a fazékban / 2024. március 28., csütörtök

Gasztrovilág

Öszibarack sütemény

Nekem egyik kedvenc sütim. De csak amelyiket én csinálom. :) Valaha lakodalmi sütemény volt, de úgy gondolom, otthon is el lehet készíteni egy-egy ünnepi alkalomra. Például húsvétra. Ráadásul ...

Szellem a fazékban / 2024. március 25., hétfő

Gasztrovilág

Kossuth kifli

Eredetileg citromos ízesítésű, én most naranccsal készítettem.  Hozzávalók egy közepes tepsihez: 25 dkg liszt 15 dkg ghí vagy jászvaj (lehet sima olvasztott vaj is) 6 ...

Szellem a fazékban / 2024. március 15., péntek

1 2 3