Loading...

A parókia konyháján túl   A parókia konyháján túl

  • Home
  • Gasztrovilág

A parókia konyháján túl

Gasztrovilág

Díszített mézeskalács játékra

 Mézeskalácsot se terveztem sütni idén (se), nemhogy még díszítsem. Viszont Olgis blogjátékot hirdetett, és ő is mindig részt vesz nálam, így a kocka el volt vetve. Illetve nem vetettem ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 19., csütörtök

Gasztrovilág

Egy stollen két élete

 Na, nem azért, mintha előzőleg töltött káposzta lett volna, hanem azért, mert a sütőből kiemelve eltörött. Még túl meleg volt, vagy a kétszeres adag miatt, nem tudom. Álltam fölötte, és ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 17., kedd

Gasztrovilág

IX. Ennivaló úti beszámoló. Szentendre

 Biztos hihetetlen, de ez a szoborcsoport marcipánból készült. És ez is, és ez is:Égigérő paszuly meseTavi csendéletMeseillusztációk, gyümölcskosarak, híres emberek egész sora látható a ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 15., vasárnap

Gasztrovilág

Mákos és kókuszos csiga

 Ehhez hasonló süteményeket már sütöttem. A háttérben lévő kókuszos csiga például az alapot szolgáltatta ehhez a mákoshoz, de ugyanez szerepel már élesztős változatban is és áfonyával megbolondítva ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 13., péntek

Gasztrovilág

Karácsonyi recept ajánló

 Újra összeszedtem néhány receptet, amelyek a karácsonyi asztalra is alkalmasak lehetnek. Egy régebbi ajánlót itt találnak. Bár a halászlé http://korsocska.blogspot.com/2013/12/halaszle.html a ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 11., szerda

Gasztrovilág

Úszó sziget

 Nagyon finom mazsolás kalácsot kaptunk az adventi gyertyagyújtáskor. Volt kakaós, sima és mákos is. A mákos annyira finom volt, hogy nem is emlékszem, hogy mikor ettem utoljára ilyet. ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 9., hétfő

Gasztrovilág

Befolyásos asszonyok a konyhában. Gér-Bódiss Tímea, a Lydia magazin főszerkesztője és Hókifli

 Bemutatjuk Gér-Bódiss Tímeát, a Lydia keresztény női magazin új főszerkesztőjét.* Kérlek, mesélj arról, hogy hogyan vezetett az utad idáig. Hogyan telt a gyerekkorod? Mikor hallottál ...

A parókia konyháján túl / 2024. december 2., hétfő

Gasztrovilág

"Mikulásra várva". Katalin játékára csokiba mártott almák

 Katalin blogja 14 éves lett, ennek örömlére blogjátékot hirdetett, melyre én is neveztem ezekkel a csokiba mártott almákkal. Először is gratulálok a blognak, aztán az ügyes, találékony ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 27., szerda

Gasztrovilág

Krémsajtos kuglóf meggykrémmel

 Annyira megkedveltük a házi krémsajtot, hogy már többször is készítettem. Receptje itt. Persze ez a sütemény boltiból is készíthető, de akkor sokkal drágább. Így persze több dolog ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 25., hétfő

Gasztrovilág

Befolyásos férfiak a konyhában

 Nemcsak asszonyok, lányok, hanem a férfiak között is sokan vannak, akik szeretnek főzni, sütni. Egyelőre csak két ilyen beszélgetés van a blogban, de egy darabig nem is gondoltam arra, ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 24., vasárnap

Gasztrovilág

Céklás sütemény

 Az előző bejegyzésben ezt a süteményt egy szép, új tálban mutattam, melyet a DIACONIA márkaboltjában vettem. Most hozom a receptet is. Az ilyen vörös színű süteményeket, tortákat, ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 23., szombat

Gasztrovilág

Ajándékötletek a DIACONIÁ-tól. Márkaboltok

Nagyon megörültem, amikor tudomást szereztem erről a kezdeményezésről, és mindjárt meg is látogattam a boltot. Ott vettem ezt a szép süteményes tálcát, de a többi termék is gyönyörű!"Minőségi ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 22., péntek

Gasztrovilág

Hattyúszárny torta

Lúdláb tortát szerettem volna sütni még Márton-napra. El is készítettem a zabpelyhes piskótát egy kerek tortaformában, de sütés után döbbentem rá, hogy elfelejtettem kakaót tenni bele. ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 21., csütörtök

Gasztrovilág

Fácánragu sült fácánból

 A fácán leves nagyon finom volt, de a főtt hússal nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Egy részét azért megettük még a levesben, de nagyon száraznak találtuk.  Az első képen a hozzávalóknál ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 19., kedd

Gasztrovilág

"Ki vagyok én?" játék nyertesei

 Először is mindenkinek nagyon köszönöm, hogy játszott. Itt hirdettem meg. A képeket itt lehet megnézni. A jelentkezők létszáma várakozáson felüli volt, 6, mert én voltam a 7. ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 18., hétfő

Gasztrovilág

Fügelikőr kész 2024.

 Augusztus 30-án áztattam be a fügéket vodkába. Itt a recept. Közben adtam hozzájuk fűszereket október 1-én, és most a héten szűrtem le, és ízesítettem. Nagyon finom lett, és unokahúgom ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 16., szombat

Gasztrovilág

Fácánleves

 Szépen jönnek a hozzászólások a Játék összesítéséhez. Majd csak a határidő után fogom közzé tenni őket. Van azonban egy Névtelen is. Kérem, hogy írja újra. Van lehetőség arra, hogy megnevezze ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 14., csütörtök

Gasztrovilág

Ki vagyok én? Játék összesítés

Kedves Olvasók!Itt hirdettem meg egy játékot, melyre nagy örömömre most heten, gasztobloggerek, küldtek képeket. A beérkezés sorrendjében láthatóak itt. Az a feladat, hogy az olvasóknak hozzászólásban ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 13., szerda

Gasztrovilág

Kérdés "Ki vagyok én?" játékhoz

 Kedves Mindenki!Gondban vagyok. Hogy legyen? 1.Megosztom a képeket érkezési sorrendben, és névsor szerint a bloggereket és webcímeket.2. Csak a képeket osztom meg érkezési sorrendben, ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 11., hétfő

Gasztrovilág

Ludaskása Márton-napra

Márton-nap közeledik, és ilyenkor hagyományosan libahúst ennénk, ha kapnánk, és ha nem lenne ilyen borzasztó drága. Viszont időnként ki lehet fogni jó áron, mint tavaly ezt az aprólékot. Igen ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 8., péntek

1 2 3 4 5 6 7