Közeledik a Magyar Kultúra Napja, január 22. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én írta nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 17., péntek
Sőt! Pulykakakashere! Legalábbis így találtam a neten egyik blogban. Igaz, hogy pulykatyúk meg nincs, őket nemes egyszerűséggel a nőstény pulyka elnevezéssel illetik. A nőstény pulykának ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 15., szerda
Már van egy darázsfészek recept a blogon kicsit más arányokkal. Az valamivel jobban néz ki a tepsiben, mert szorosan egymás mellett vannak, de külön-külön azért ez mutat jobban szerintem.2018-as.Azért ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 12., vasárnap
A sütőtök jöhet minden formában, de én főleg édesen készítettem eddig. Kivétel ez a színes őszi köret, melybe lila krumplit is kevertem. Nagyon jól néz ki, szerintem.Ezt az ételt Évi sütötte, ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 10., péntek
Mindenkinek köszönöm az újévi köszöntést. Jól kezdődött az év, remélem, hogy jól is folytatódik.A szilveszteri sós sütemény kategóriában ez a pogácsa lett a befutó. Megelőzve a Káposztás ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 9., csütörtök
Milyen szép is lenne, ha azt írhatnám, hogy saját virsli saját tormakrémmel. Sajnos sem a virslit, sem a majonézt nem én készítettem, de a tormát magam ástam ki a telken, és őrizgettem ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 5., vasárnap
Nagyon szeretem a népművészetet. Nem volt mindig így, bár sohasem voltam ellene, de igazán akkor kezdett el érdekelni, amikor az iskolában, ahol tanítottam, hirdetni kezdtek egy Díszítőművészeti ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 3., péntek
A karácsonyhoz való viszonyulásom nagyon sokat változott az évek, évtizedek során. Gyerekkoromban nem voltunk vallásosak. Annyiban tartottuk az ünnepet, hogy anyu ilyenkor élő halat vett, és ...
A parókia konyháján túl / 2025. január 2., csütörtök
Minden kedves olvasómnak nagyon boldog újévet kívánok ezzel az egyszerű recepttel. Bár szilveszterkor általában pezsgőt szoktunk inni, most meg lehet próbálni ebben a hideg időben ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 30., hétfő
Az év végén szokásos sertéshúst készíteni, gyakran malacot, és lencsét. Ez régi, ellenhit-szerű hagyomány. Így nevezik a németek a babonaságot, hiszen azért sütnek malacot, hogy előtúrja a szerencsét,a ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 29., vasárnap
Ismét itt az ünnepek ünnepe, de nekem elsősorban nem a nagy evés-ivás miatt fontos. Jó, hogy együtt a család, bár most sem sikerül a teljes létszám. Kicsit fájdalom, de remélem, hogy hamarosan ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 22., vasárnap
Mézeskalácsot se terveztem sütni idén (se), nemhogy még díszítsem. Viszont Olgis blogjátékot hirdetett, és ő is mindig részt vesz nálam, így a kocka el volt vetve. Illetve nem vetettem ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 19., csütörtök
Na, nem azért, mintha előzőleg töltött káposzta lett volna, hanem azért, mert a sütőből kiemelve eltörött. Még túl meleg volt, vagy a kétszeres adag miatt, nem tudom. Álltam fölötte, és ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 17., kedd
Biztos hihetetlen, de ez a szoborcsoport marcipánból készült. És ez is, és ez is:Égigérő paszuly meseTavi csendéletMeseillusztációk, gyümölcskosarak, híres emberek egész sora látható a ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 15., vasárnap
Ehhez hasonló süteményeket már sütöttem. A háttérben lévő kókuszos csiga például az alapot szolgáltatta ehhez a mákoshoz, de ugyanez szerepel már élesztős változatban is és áfonyával megbolondítva ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 13., péntek
Újra összeszedtem néhány receptet, amelyek a karácsonyi asztalra is alkalmasak lehetnek. Egy régebbi ajánlót itt találnak. Bár a halászlé http://korsocska.blogspot.com/2013/12/halaszle.html a ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 11., szerda
Nagyon finom mazsolás kalácsot kaptunk az adventi gyertyagyújtáskor. Volt kakaós, sima és mákos is. A mákos annyira finom volt, hogy nem is emlékszem, hogy mikor ettem utoljára ilyet. ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 9., hétfő
Bemutatjuk Gér-Bódiss Tímeát, a Lydia keresztény női magazin új főszerkesztőjét.* Kérlek, mesélj arról, hogy hogyan vezetett az utad idáig. Hogyan telt a gyerekkorod? Mikor hallottál ...
A parókia konyháján túl / 2024. december 2., hétfő
Katalin blogja 14 éves lett, ennek örömlére blogjátékot hirdetett, melyre én is neveztem ezekkel a csokiba mártott almákkal. Először is gratulálok a blognak, aztán az ügyes, találékony ...
A parókia konyháján túl / 2024. november 27., szerda
Annyira megkedveltük a házi krémsajtot, hogy már többször is készítettem. Receptje itt. Persze ez a sütemény boltiból is készíthető, de akkor sokkal drágább. Így persze több dolog ...
A parókia konyháján túl / 2024. november 25., hétfő
Copyright © HírVezető. Minden jog fenntartva!