Loading...

A parókia konyháján túl   A parókia konyháján túl

  • Home
  • Gasztrovilág

A parókia konyháján túl

Gasztrovilág

Sajtkrém házilag

 Nincs is jobb, mint a házilag készített étel, befőtt, kenyér stb. Persze nem mindenkinek van lehetősége arra, meg ideje sincs, hogy teljesen kiiktassa a boltit, de azért az ilyen egyszerű ...

A parókia konyháján túl / 2024. november 2., szombat

Gasztrovilág

Sola Scriptura sós keksz Reformációra

 Az idei Sola Scriptura (Egyedül a Szentírás) sütemény majdnem elmaradt, mert egy hete betegséggel küszködöm. Végül is ezt az egyszerű sajtos kekszet találtam ki. Korpovit kekszek közé ...

A parókia konyháján túl / 2024. október 31., csütörtök

Gasztrovilág

Ki vagyok én? Játék!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Már nagyon régen játszottunk, és hiányzik. Játsszunk újra!A feladat az lenne, hogy minden résztvevő elküld nekem egy ételfotót szignó nélkül, csak annyi lenne rajta, hogy játék. A határidő ...

A parókia konyháján túl / 2024. október 29., kedd

Gasztrovilág

Diókrémes diótorta 2024.

 Minden évben készül egy-két diótorta a szokásos recepttel. Igaz, hogy több változata is van a "szokásos"-nak, mert egyik gluténmentes, másik nem. Egyik csokiöntetes, másik nem stb, de ...

A parókia konyháján túl / 2024. október 18., péntek

Gasztrovilág

Almakrémes torta zabpehelyliszttel. Kicsit diétás

 Nagyon szeretjük az almát. Amikor a gyerekek kicsik voltak, és délutánonként valamilyen nekik való filmet néztünk, almát ettünk közben. Csak hámoztam, negyedeltem, és ették. Még télen ...

A parókia konyháján túl / 2024. október 10., csütörtök

Gasztrovilág

Almás fánk. Kicsit diétás

Kis egyszerű fánk egy tartalmas leves után vagy uzsonnára. Hasonló már van a blogon vegán változatban. Hozzávalók: 10 dkg finomliszt10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt1 teáskanál sütőpor1 ...

A parókia konyháján túl / 2024. október 8., kedd

Gasztrovilág

Csalamádé 2024. Cukormentesen

 Majdnem lemaradtam róla. Sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán készítsek-e csalamádét idén, mert a megszokott receptemmel a férjemnek savanyú. Aztán megláttam, hogy mennyibe kerül a piacon ...

A parókia konyháján túl / 2024. október 6., vasárnap

Gasztrovilág

Karfiol tábornok módra

 Hallott már erről az ételről valaki? Mert én eddig még sosem. A pinteresten találtam, és hamarosan el is készítettem. Kicsit változtattam rajta, mert nem használok csilit az erőssége miatt. ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 29., vasárnap

Gasztrovilág

IX: Ennivaló úti beszámoló 2. Bátaszék

 Banánkenyér, kekszes krémesSzekszárdról Bátaszékre utaztunk, ahol már várt a kedves lelkészcsalád. A nappalijukban jót beszélgettünk, majd nyugovóra tértünk a közösségi ház egyik szobájában. ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 27., péntek

Gasztrovilág

Paprikás sertésnyelv

 Régebben gyakrabban készítettem. Mostanában elmaradt, de múlt héten kaptam nyelvet a hentesnél, és a férjem heves tiltakozása ellenére vettem is két darabot. Legfeljebb nem eszik belőle, ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 23., hétfő

Gasztrovilág

Karalábés tök köret

 Már van egy zelleres-tejfölös tök, és egy krémsajtos tök is hasonló elkészítési móddal. Ezúttal karalábéval próbáltam, és nagyon finomnak találtuk.Hozzávalók: 1 zsenge spárgatök1 ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 17., kedd

Gasztrovilág

IX. Ennivaló úti beszámoló. 1.Szekszárd

 Az utolsó 5-6 évben egy hetet nyár elején Tahiban töltöttünk lelkésztársakkal együtt. Ez olyan továbbképzés-féle, de baráti együttlét is, ahol kicserélhették a tapasztalataikat, és ápolhatták ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 16., hétfő

Gasztrovilág

Kölesfelfújt. Gluténmentes

Írhattam volna azt is, hogy majdnem kölesfelfújt, mert azért a felfújtak kicsit különböznek, de ez leginkább arra hasonlít. Maradék kölest hasznosítottam, mert már senki sem akarta megenni. ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 12., csütörtök

Gasztrovilág

Sült paprika és mások télire

Hétfőn egész nap a konyhában álltam. Először a sült paprikát tettem el télire. Erről már írtam régebben. Apósomtól tanultam ezt a lecsó változatot, és  sokáig csak így készítettem. Aztán ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 11., szerda

Gasztrovilág

Fügés kevert pite

 A telken van egy kis fügefa, de mindig elajándékozzuk a termését, mert egyrészt nagyon cukros, nem ajánlott, másrészt meg azért is, mert nem szeretjük annyira. Így néz ki, amikor leszedve ...

A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 6., péntek

Gasztrovilág

Máktorta. Tej-tojás-gluténmentes. Hozzáadott cukormentes

 Igazából lepény, és már van egy hasonló recept a blogon, de most kicsit módosítottam az összetevőkön. Szintén egy közösségi alkalomra vittem. Ezúttal lelkész barátaink hívtak meg bennünket ...

A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 31., szombat

Gasztrovilág

Fügelikőr indul

Már tavaly is készítettem fügelikőrt, de mindjárt az elején beletettem a fűszeres szirupot, és végigizgultam a két hónapot, hogy nehogy felforrjon, mert kiderült, hogy csak az alkoholt kellett ...

A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 30., péntek

Gasztrovilág

Töltött cukkini

 Szeretjük a cukkinit. Nagyon hálás, mert édesen és sósan is készíthető, bár idén még sütibe nem tettem. Egyébként sem főztem belőle sokszor. Nem tudom, hogy mi az oka, de alig látok a ...

A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 24., szombat

Gasztrovilág

Zakuszka padlizsánnal

 A hentesüzlet tulajdonosa, ahova járunk, erdélyi származású. Rendszeresen kapható rahát, burduf túró (ez nem tudom, mi), és egyéb ott gyártott termék. Egyszer leemeltem a polcról egy üveg ...

A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 22., csütörtök

Gasztrovilág

Kenyérreceptek augusztus 20-ra

 Az ember gyanútlanul elmegy vendégségbe, és egy üveg kovásszal jön vissza, pedig már egyszer megfogadta, hogy többé nem kísérletezik vele. Csakhogy a vendéglátó a lánya, aki éppen egy ...

A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 16., péntek

1 2 3 4 5 6