Nincs is jobb, mint a házilag készített étel, befőtt, kenyér stb. Persze nem mindenkinek van lehetősége arra, meg ideje sincs, hogy teljesen kiiktassa a boltit, de azért az ilyen egyszerű ...
A parókia konyháján túl / 2024. november 2., szombat
Az idei Sola Scriptura (Egyedül a Szentírás) sütemény majdnem elmaradt, mert egy hete betegséggel küszködöm. Végül is ezt az egyszerű sajtos kekszet találtam ki. Korpovit kekszek közé ...
A parókia konyháján túl / 2024. október 31., csütörtök
Már nagyon régen játszottunk, és hiányzik. Játsszunk újra!A feladat az lenne, hogy minden résztvevő elküld nekem egy ételfotót szignó nélkül, csak annyi lenne rajta, hogy játék. A határidő ...
A parókia konyháján túl / 2024. október 29., kedd
Minden évben készül egy-két diótorta a szokásos recepttel. Igaz, hogy több változata is van a "szokásos"-nak, mert egyik gluténmentes, másik nem. Egyik csokiöntetes, másik nem stb, de ...
A parókia konyháján túl / 2024. október 18., péntek
Nagyon szeretjük az almát. Amikor a gyerekek kicsik voltak, és délutánonként valamilyen nekik való filmet néztünk, almát ettünk közben. Csak hámoztam, negyedeltem, és ették. Még télen ...
A parókia konyháján túl / 2024. október 10., csütörtök
Kis egyszerű fánk egy tartalmas leves után vagy uzsonnára. Hasonló már van a blogon vegán változatban. Hozzávalók: 10 dkg finomliszt10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt1 teáskanál sütőpor1 ...
A parókia konyháján túl / 2024. október 8., kedd
Majdnem lemaradtam róla. Sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán készítsek-e csalamádét idén, mert a megszokott receptemmel a férjemnek savanyú. Aztán megláttam, hogy mennyibe kerül a piacon ...
A parókia konyháján túl / 2024. október 6., vasárnap
Hallott már erről az ételről valaki? Mert én eddig még sosem. A pinteresten találtam, és hamarosan el is készítettem. Kicsit változtattam rajta, mert nem használok csilit az erőssége miatt. ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 29., vasárnap
Banánkenyér, kekszes krémesSzekszárdról Bátaszékre utaztunk, ahol már várt a kedves lelkészcsalád. A nappalijukban jót beszélgettünk, majd nyugovóra tértünk a közösségi ház egyik szobájában. ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 27., péntek
Régebben gyakrabban készítettem. Mostanában elmaradt, de múlt héten kaptam nyelvet a hentesnél, és a férjem heves tiltakozása ellenére vettem is két darabot. Legfeljebb nem eszik belőle, ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 23., hétfő
Már van egy zelleres-tejfölös tök, és egy krémsajtos tök is hasonló elkészítési móddal. Ezúttal karalábéval próbáltam, és nagyon finomnak találtuk.Hozzávalók: 1 zsenge spárgatök1 ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 17., kedd
Az utolsó 5-6 évben egy hetet nyár elején Tahiban töltöttünk lelkésztársakkal együtt. Ez olyan továbbképzés-féle, de baráti együttlét is, ahol kicserélhették a tapasztalataikat, és ápolhatták ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 16., hétfő
Írhattam volna azt is, hogy majdnem kölesfelfújt, mert azért a felfújtak kicsit különböznek, de ez leginkább arra hasonlít. Maradék kölest hasznosítottam, mert már senki sem akarta megenni. ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 12., csütörtök
Hétfőn egész nap a konyhában álltam. Először a sült paprikát tettem el télire. Erről már írtam régebben. Apósomtól tanultam ezt a lecsó változatot, és sokáig csak így készítettem. Aztán ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 11., szerda
A telken van egy kis fügefa, de mindig elajándékozzuk a termését, mert egyrészt nagyon cukros, nem ajánlott, másrészt meg azért is, mert nem szeretjük annyira. Így néz ki, amikor leszedve ...
A parókia konyháján túl / 2024. szeptember 6., péntek
Igazából lepény, és már van egy hasonló recept a blogon, de most kicsit módosítottam az összetevőkön. Szintén egy közösségi alkalomra vittem. Ezúttal lelkész barátaink hívtak meg bennünket ...
A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 31., szombat
Már tavaly is készítettem fügelikőrt, de mindjárt az elején beletettem a fűszeres szirupot, és végigizgultam a két hónapot, hogy nehogy felforrjon, mert kiderült, hogy csak az alkoholt kellett ...
A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 30., péntek
Szeretjük a cukkinit. Nagyon hálás, mert édesen és sósan is készíthető, bár idén még sütibe nem tettem. Egyébként sem főztem belőle sokszor. Nem tudom, hogy mi az oka, de alig látok a ...
A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 24., szombat
A hentesüzlet tulajdonosa, ahova járunk, erdélyi származású. Rendszeresen kapható rahát, burduf túró (ez nem tudom, mi), és egyéb ott gyártott termék. Egyszer leemeltem a polcról egy üveg ...
A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 22., csütörtök
Az ember gyanútlanul elmegy vendégségbe, és egy üveg kovásszal jön vissza, pedig már egyszer megfogadta, hogy többé nem kísérletezik vele. Csakhogy a vendéglátó a lánya, aki éppen egy ...
A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 16., péntek
Copyright © HírVezető. Minden jog fenntartva!