Loading...

A parókia konyháján túl   A parókia konyháján túl

  • Home
  • Gasztrovilág

A parókia konyháján túl

Gasztrovilág

Dödölle és galambok

 Éliás, Tóbiás, egy tál dödölle,Ettél-e belőle? Kertbe mentek a tyúkok,Mind megették a magot.Éliás, Tóbiás...és így tovább. Biztos mindenki emlékszik még a gyerekdalra, amit óvodában vagy ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 21., péntek

Gasztrovilág

Almás-diós morzsasüti édes tejföllel cukorbetegeknek (is)

 Eredetileg meggyeset akartam sütni, ki is magoztam egy üveg befőttet, de kevésnek találtam. Arra gondoltam, hogy társítom egy kis télire eltett reszelt almával, de úgy meg sok lett volna ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 10., hétfő

Gasztrovilág

Susmus vagy sipi-supi leves

 Az Ízőrzőkben láttam meg ezt a furcsa nevű levest, és mára meg is főztem. Valójában egy egyszerű krumplileves kicsit más fűszerezéssel, mint ahogy megszoktuk. A gríznokedli is szokatlan, ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 6., csütörtök

Gasztrovilág

Majdnem Fanta szelet cukorbetegeknek (is)

 Majdnem, mert zabpehelylisztes piskótával készült.Majdnem, mert nincs benne hozzáadott cukor.Majdnem, mert kifelejtettem a piskótából a kakaót, de Noémi örült neki, mert ő nem szereti ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 5., szerda

Gasztrovilág

Mákos nudli

 Nagyon szeretem a mákot és nemcsak karácsonykor. Nem társítok hozzá semmilyen hiedelmet, babonát. Nem lesz több pénzem, ha mákot eszem, egyszerűen csak finom, és egyébként nagyon jó csontritkulás ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 3., hétfő

Gasztrovilág

Házasság hete 2025. Bemutatjuk Horváth-Hegyi Áront és feleségét Adámi Johannát

Johanna szüleivel jó barátok vagyunk. Kislány kora óta ismerem, bár évekre szem elől tévesztettem. Aztán örömmel fedeztem fel a facebookon nagy családja körében. Kíváncsivá tett az életútjuk, ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 2., vasárnap

Gasztrovilág

Káposztás tarhonya Sinkovits Imre módra

 Igazából káposztás -húsos tarhonya. Ezt az ételt azért nevezték el a nagy színészről, mert ő találta ki még cserkész korában. A tábor végén az őrsnek kellett főznie, de már nem nagyon ...

A parókia konyháján túl / 2025. február 1., szombat

Gasztrovilág

Sült zöldség

 Gyakori köret nálunk. Általában a húslevesben használt zöldségek arányában kerül bele, két rész répa, egy rész petrezselyemgyökér, fél rész zellergyökér és karalábé. A krumpli lehet az ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 30., csütörtök

Gasztrovilág

Almás-csokis sütemény. Kicsit diétás

 Almás fánknak indult, de aztán meggondoltam magam, mert reggelire lángost sütöttem, és mégsem akartam kétszer is olajban sültet készíteni. Így aztán végül sütőbe került, és nem bántuk ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 29., szerda

Gasztrovilág

Kínai mogyorós csirke

 Már régóta készülök arra, hogy Gér-Bódiss Tímeáék kedvenc ételét újra közzé tegyem a vele készült beszélgetéstől függetlenül is. Én is megfőztem, és nagyon ízlett mindenkinek. A nevére ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 28., kedd

Gasztrovilág

Házasság hete, Valentin nap. Sütemények, beszélgetések

A Házasság hete a Valentin naphoz kapcsolódik minden évben. Február hónapban a szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyire fontos a házasság, és hogyan lehet fenntartani a szerelmet, ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 27., hétfő

Gasztrovilág

Mákos és diós ferentő. Magyarország finom

 Sajnos nem jutottam oda, hogy süssek valamit a Magyar Kultúra napjára, ahogy ígértem, mert kicsit gyengélkedtem. Maradt a csirke narancsmártással.Azért nem maradunk sütirecept nélkül. A ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 21., kedd

Gasztrovilág

Csirke narancsmártással a Magyar Kultúra Napjára

 Közeledik a Magyar Kultúra Napja, január 22. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én írta nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 17., péntek

Gasztrovilág

Sült pulykahere fehérborral

 Sőt! Pulykakakashere! Legalábbis így találtam a neten egyik blogban. Igaz, hogy pulykatyúk meg nincs, őket nemes egyszerűséggel a nőstény pulyka elnevezéssel illetik. A nőstény pulykának ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 15., szerda

Gasztrovilág

Darázsfészek vagy vaníliás csiga

 Már van egy darázsfészek recept a blogon kicsit más arányokkal.  Az valamivel jobban néz ki a tepsiben, mert szorosan egymás mellett vannak, de külön-külön azért ez mutat jobban szerintem.2018-as.Azért ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 12., vasárnap

Gasztrovilág

Töltött sütőtök

 A sütőtök jöhet minden formában, de én főleg édesen készítettem eddig. Kivétel ez a színes őszi köret, melybe lila krumplit is kevertem. Nagyon jól néz ki, szerintem.Ezt az ételt Évi sütötte, ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 10., péntek

Gasztrovilág

Túrós pogácsa

 Mindenkinek köszönöm az újévi köszöntést. Jól kezdődött az év, remélem, hogy jól is folytatódik.A szilveszteri sós sütemény kategóriában ez a pogácsa lett a befutó. Megelőzve a Káposztás ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 9., csütörtök

Gasztrovilág

Virsli saját tormakrémmel

 Milyen szép is lenne, ha azt írhatnám, hogy saját virsli saját tormakrémmel. Sajnos sem a virslit, sem a majonézt nem én készítettem, de a tormát magam ástam ki a telken, és őrizgettem ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 5., vasárnap

Gasztrovilág

Pandúr leves

 Nagyon szeretem a népművészetet. Nem volt mindig így, bár sohasem voltam ellene, de igazán akkor kezdett el érdekelni, amikor az iskolában, ahol tanítottam, hirdetni kezdtek egy Díszítőművészeti ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 3., péntek

Gasztrovilág

Beszámoló a karácsonyról és szarvassült recept

A karácsonyhoz való viszonyulásom nagyon sokat változott az évek, évtizedek során. Gyerekkoromban nem voltunk vallásosak. Annyiban tartottuk az ünnepet, hogy anyu ilyenkor élő halat vett, és ...

A parókia konyháján túl / 2025. január 2., csütörtök

1 2 3 4 5 6 7 8