Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2025. február 6., csütörtök

Susmus vagy sipi-supi leves

 



Az Ízőrzőkben láttam meg ezt a furcsa nevű levest, és mára meg is főztem. Valójában egy egyszerű krumplileves kicsit más fűszerezéssel, mint ahogy megszoktuk. A gríznokedli is szokatlan, de nagyon jól illett bele, bár én csak fele mennyiségből készítettem. 
A leves ízlett mindenkinek, bár csípős volt egy kicsit a sok borstól. 
Hozzávalók:
-leves:

90 dkg krumpli
2 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál őrölt kömény
3 teáskanál őrölt piros paprika
-galuska:
1 tojás
5+ dkg búzadara
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
fél evőkanál olaj
csipetnyi őrölt bors
csipet só

Elkészítés: 1 kg krumplit írtak, de sokalltam. A 90 dkg is sok. Lehet, hogy héjával számoltak, mert én a tisztítottat mértem. A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockára vágjuk, és megpároljuk az olajon. Zsírt írtak, de én olajjal helyettesítettem. A krumplit karikára vágjuk, a hagymára borítjuk, megszórjuk a fűszerekkel. Felöntjük 2 liter vízzel, és megfőzzük. Közben összekeverjük a galuska hozzávalóit. A megadott mennyiséggel nekem híg lett, ezért még tettem hozzá grízt, hogy sűrű legyen. Egy darabbal kipróbáltam, összeállt a levesben, így beleszaggattam a többit is. Akkor jó, amikor feljön a víz felszínére. Egyet kettévágunk, ha megpuhult, már kész is. 
Eredeti recept itt.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: