Loading...

Oliva   Oliva

  • Home
  • Gasztrovilág

Oliva

Gasztrovilág

Polip zöld mártással, burgonyával

Nem mindennapi alapanyag a magyar konyhákban a polip, és még azok sem gyakran készítik, akik egyébként – nyaraláskor, étteremben – szívesen megeszik. Nálunk sincs ez másként, főként a beszerzés ...

Oliva / 2024. október 17., csütörtök

Gasztrovilág

Sütőtökös fánk

Ha marad egy kis sült tök, készítsetek belőle fánkot! Gyorsan elkészül, sütőben süthető; puha, szaftos a tésztája, még másnap is finom, feltéve, hogy marad belőle. Ez az adag 12 db fánkhoz ...

Oliva / 2024. október 2., szerda

Gasztrovilág

Rusztikus kenyér

Ennek a kenyérnek az elkészítése kicsit hosszadalmasabb a többszöri kelesztés miatt, de ha van időnk, akkor igazán megéri nekiállni, mert nincs vele sok tennivaló, és nagyon szép, ropogós héjú, ...

Oliva / 2024. április 19., péntek

Gasztrovilág

Ázsiai tésztabatyu - Gyoza

Régóta szerettem volna ezt az ételt elkészíteni, de a batyu speciális formázása mindig visszatartott. Aztán végül is rászántam magam, és nem is volt olyan nehéz, mint azt a videók alapján ...

Oliva / 2024. március 20., szerda

Gasztrovilág

Túrós stollen marcipánnal

Ezt a stollent akkor sütöm, amikor nem akarok kelt tésztával bíbelődni: nagyon egyszerű az elkészítése, ezért kisebb konyhai gyakorlattal rendelkezők is nekiállhatnak. Túrót pedig azért szeretek ...

Oliva / 2023. december 10., vasárnap

Gasztrovilág

Gőzgombóc

Pihe-puha tésztagombóc házi szilvalekvárral töltve, mákkal gazdagon megszórva és vaníliasodóval körítve: kell ennél jobb desszert? Hozzávalók négy gombóchoz:1,5 dl tej1,2 dkg friss élesztő1,5 ...

Oliva / 2023. június 1., csütörtök

Gasztrovilág

Bodzás amerikai palacsinta

Egy hagyományos amerikai palacsinta receptet dobtam fel némi bodzával: a tésztába is került egy kevés friss virág és juharszirup helyett bodzasziruppal locsoltam meg a palacsintát. Ezt a szirupot ...

Oliva / 2023. május 26., péntek

Gasztrovilág

Rebarbarafagylalt

Nagyon kevesen használják a rebarbarát, és ennek szerintem egyik oka, hogy nem igazán tudják, mit is készítsünk belőle. Akinek terem a kertjében, annak érdemes dzsemet is befőzni, mert nagyon ...

Oliva / 2023. május 25., csütörtök

Gasztrovilág

Spárgás újkrumpli saláta

Egy tavaszi variáció a krumplisalátára: spárgával és borsóval készül; és hogy a könnyedségét fokozzam, a szokásos majonézes öntet helyett joghurtot adok hozzá. Akár önállóan is megállja a ...

Oliva / 2023. május 17., szerda

Gasztrovilág

Gofri spárgával és narancsos hollandi mártással

Aki szereti a hollandi mártást, ezt a narancsos verziót mindenképpen próbálja ki, mert isteni finom és jól harmonizál a fogás többi elemével. Hozzávalók 2 főre:6 kelt sós gofri, a receptje ...

Oliva / 2023. május 9., kedd

Gasztrovilág

Kelt gofri

Korábban már mutattam egy krumplis gofrit, amit maradék püré felhasználásával lehet gyorsan elkészíteni. Ennek a tésztájába is kell krumpli, de nyersen, és a tésztát még keleszteni is kell. ...

Oliva / 2023. május 9., kedd

Gasztrovilág

Kéksajtos-gombás gnocchi

Gyakran van a hűtőnkben egy csomag friss gnocchi, nagyon jól jön, amikor gyorsan kell ebédet vagy vacsorát készíteni. Természetesen a házi finomabb lenne, de a szükség törvényt bont :) . Az ...

Oliva / 2023. április 13., csütörtök

Gasztrovilág

Szezámmagos ragacsos csirkemell üvegtészta salátával

Ez az étel szerintem jobb, mint amit a kínai büfékben valaha is ettem, és elkészíteni sem nehéz! Hozzávalók:2 csirkemellfiléA tésztabundához:7 evőkanál finomliszt3 evőkanál étkezési keményítő1 ...

Oliva / 2023. március 24., péntek

Gasztrovilág

Párolt halfilé ázsiai stílusban

Igyekszem népszerűsíteni a halfogyasztást, ezen a blogon is több halétel receptjét megtalálhatjátok már. Most ismét egy egyszerűen elkészíthető receptet mutatok, ezúttal ázsiai ízekre hangolva.Bármilyen ...

Oliva / 2023. január 20., péntek

Gasztrovilág

Fürjleves

A fürj ritkán használt alapanyag, nem mindig lehet hozzájutni, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Korábban egy töltött fürj receptet már bemutattam, most leírom, hogy a levest hogyan ...

Oliva / 2023. január 3., kedd

Gasztrovilág

Narancsos - mandulás kocka

Ezt a süteményt szinte minden karácsonykor megsütöm, éppen itt az ideje, hogy lejegyezzem ide a receptjét, és ne kelljen mindig keresgélnem.Az elkészítése nem nehéz, kis gyakorlattal már neki ...

Oliva / 2022. december 10., szombat

Gasztrovilág

Karácsonyi gyümölcskenyér 18+

James Martin karácsonyi tortakoszorúja tényleg maga a karácsony, gazdag ízű finomság. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott.Kicsit átalakítottam az eredeti receptet, mert nem kerek ...

Oliva / 2022. december 4., vasárnap

Gasztrovilág

Zsemlefelfújt

Mutatós köret szaftos ételekhez, nálunk most éppen sertéspörkölthöz. Muffinformában is elkészíthető. Hozzávalók 6 darabhoz:5 db szikkadt zsemlekb. 2 dl tej1 nagyobb salotta hagyma, finomra ...

Oliva / 2022. december 2., péntek

Gasztrovilág

Ramen leves

Ennél a levesnél nagyon fontos a jó minőségű alaplé, ezért maradék húslevesből, vagy direkt ilyen célra főzött csontlevesből készítem (amibe teszek egy kis darab húst is, hogy meglegyen a ...

Oliva / 2022. december 2., péntek

Gasztrovilág

Szilveszteri malacsült

Nagyobb húsok sózásához profi séfek a sóoldatos fürdőt ajánlják: az ozmózis elvén alapuló módszer lényege, hogy a sós víz átjárja a húst, ezáltal úgy ízesíti azt, hogy nem szárítja ki. A fürdő ...

Oliva / 2022. december 2., péntek

1 2