Bodzás amerikai palacsinta
Egy hagyományos amerikai palacsinta receptet dobtam fel némi bodzával: a tésztába is került egy kevés friss virág és juharszirup helyett bodzasziruppal locsoltam meg a palacsintát. Ezt a szirupot mindenképpen készítsétek el a palacsintához, mert csak így lesz igazán finom!
A recept kicsit macerásnak tűnhet, de egyáltalán nem az.
Először is szükséges:
9 szép nagy bodzavirág, a vastag szárakat le kell vágni, főként csak tényleg a kis virágok maradjanak. Ezt a szárazást érdemes egy tál fölött végezni, hogy a virágporok abba hulljanak bele, mert a virágpor adja az ízek zömét, ne pazaroljuk el.
A szirup készítése:
4 leszárazott bodzavirágot tálba teszek, 2-3 dl forró vízzel felöntöm, pár percig állni hagyom, majd leszűröm, a virágokat is jól kinyomkodom. Így gyakorlatilag kapok egy bodzás tehát, amihez 4 evőkanál cukrot teszek és 1 evőkanál friss citromlevet, majd nagy hőfokon addig forralom, amíg szirupos állaga lesz. Arra figyelni kell, hogy amikor kihűl, még sűrűsödni fog.
A maradék 4 leszárazott bodzavirágot 3 dl hideg tejbe áztatom és abban hagyom állni legalább egy órán át, majd leszűröm. Így egy finom, bodzaillatú tejet kapok, ezt használom a palacsintához.
A maradék 1 leszárazott bodzavirág pedig majd a tésztába kerül.
A palacsintához kell:
20 dkg finomliszt
4 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
3 dl tej – amiben előzőleg a bodzát áztattam
4 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1 friss bodzavirág
Egy tálba teszem a lisztet, cukrot, sót, sütőport és szódabikarbónát. Elkeverem, a közepébe mélyedést készítek. A tejben tojást elhabarom, majd hozzáöntöm a lisztes keverékhez, ezután mehet bele a vaj is és az egészet egy habverővel szép simára keverem. Beleforgatom a bodzavirágot is, majd a szokásos módon kis palacsintákat sütök belőle.
Tálaláskor meglocsolom a bodzás sziruppal és kevés bodzavirággal is lehet díszíteni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: