Loading...
Oliva / 2024. október 2., szerda

Sütőtökös fánk

img_2030.jpg


Ha marad egy kis sült tök, készítsetek belőle fánkot! Gyorsan elkészül, sütőben süthető; puha, szaftos a tésztája, még másnap is finom, feltéve, hogy marad belőle.


Ez az adag 12 db fánkhoz elég.


 Hozzávalók:


1 csésze (kb. 2 dl) pürésített sült sütőtök (nem kell turmixolni, elég villával összenyomkodni a kihűlt sütőtököt)


2 nagy tojás


2/3 csésze kristálycukor


1/3 csésze napraforgóolaj


fél teáskanál só


fél teáskanál vanília őrlemény


1 csapott teáskanál sütőpor


fél teáskanál őrölt fahéj


fél teáskanál őrölt gyömbér


késhegynyi őrölt szegfűszeg


1 és 1/4 csésze finomliszt


 A liszt kivételével mindent keverőtálba teszek, gépi habverővel fél perc alatt simára keverem, majd a lisztet is beledolgozom.


A fánksütő formát vékonyan kiolajozom, és egyenletesen elosztom benne a tésztát. (Én habzsákba töltöttem a tésztát, úgy sokkal könnyebb megtölteni a formákat, mint kanalazgatva.)


175 fokos sütőben (alsó-felső sütés fokozaton) nekem 18 perc alatt készen is lett.


A tetejére lehet tenni ízlés szerint mázat vagy csokit, de simán is finom.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: