Sütőtökös fánk
Ha marad egy kis sült tök, készítsetek belőle fánkot! Gyorsan elkészül, sütőben süthető; puha, szaftos a tésztája, még másnap is finom, feltéve, hogy marad belőle.
Ez az adag 12 db fánkhoz elég.
Hozzávalók:
1 csésze (kb. 2 dl) pürésített sült sütőtök (nem kell turmixolni, elég villával összenyomkodni a kihűlt sütőtököt)
2 nagy tojás
2/3 csésze kristálycukor
1/3 csésze napraforgóolaj
fél teáskanál só
fél teáskanál vanília őrlemény
1 csapott teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 és 1/4 csésze finomliszt
A liszt kivételével mindent keverőtálba teszek, gépi habverővel fél perc alatt simára keverem, majd a lisztet is beledolgozom.
A fánksütő formát vékonyan kiolajozom, és egyenletesen elosztom benne a tésztát. (Én habzsákba töltöttem a tésztát, úgy sokkal könnyebb megtölteni a formákat, mint kanalazgatva.)
175 fokos sütőben (alsó-felső sütés fokozaton) nekem 18 perc alatt készen is lett.
A tetejére lehet tenni ízlés szerint mázat vagy csokit, de simán is finom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: