Szezámmagos ragacsos csirkemell üvegtészta salátával
Ez az étel szerintem jobb, mint amit a kínai büfékben valaha is ettem, és elkészíteni sem nehéz!
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
A tésztabundához:
7 evőkanál finomliszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 egész tojás
1 evőkanál szezámmagolaj (vagy sima napraforgóolaj)
1 púpozott teáskanál sütőpor
víz
A szószhoz:
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
1 evőkanál ecet (10%-os)
1 evőkanál édes chiliszósz (vagy helyette kevés chilipehely, de el is hagyható)
valamint 4-5 evőkanál szezámmag és a sütéshez olaj
Először a wokban mindenféle zsiradék nélkül kicsit megpirítom a szezámmagot majd egy tálkába öntöm.
Utána a szósz hozzávalóit egy serpenyőbe teszem, és a tűzhelyen összeforralom. Nem kell főzni, elég neki 1-2 perc, amíg a méz és a többi hozzávaló szépen összeolvad.
A csirkehúst kb. 2 cm-es kockákra vágom, enyhén besózom.
A tésztabundához az összes hozzávalót simára keverem annyi vízzel, hogy egy sűrű masszát kapjak (sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta).
A húskockákat a tésztához adom és jól összeforgatom, hogy minden húsdarabot bevonjon a massza.
Ezután a wokban olajat forrósítok, nem kell sok, nem szükséges bő olajban sütni a húst, nekem kb. 3-4 mm-nyi olajam volt.
A tésztamasszával bevont húsdarabokat egyesével az előmelegített olajba teszem és oldalanként 2-3 perc alatt megsütöm. Arra kell ügyelni, hogy inkább két részletben süssük a húst, ne érjenek össze az egyes darabok.
A megsült csirkedarabokat még forrón a már elkészített szószba forgatom, majd tálra teszem és megszórom a szezámmaggal.
Üvegtészta salátával tálalom, ami így készül:
Hozzávalók:
100 gramm üvegtészta
1 kis sárgarépa
3 db hónapos retek
3-4 szál friss petrezselyem
Az öntethez:
1 lime leve
1 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál szezámmagolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál halszósz
Az öntet hozzávalóit elkeverem, szükség szerint kis só kerülhet bele. A tésztát tálba teszem, forrásban lévő vízzel leöntöm, úgy, hogy a víz teljesen lepje el a tésztát. Öt perc után leszűröm, hideg vízzel leöblítem és összeforgatom az öntettel. Hozzákeverem a vékony csíkokra vágott sárgarépát, retket és az aprított petrezselyemzöldet is.
A salátába kerülő zöldségeket variálhatjuk ízlés szerint: mehet bele uborka, póréhagyma, piros húsú paprika stb., csak minden legyen szép vékonyra vágva.
A salátát érdemes tálalás előtt egy órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: