Loading...
Oliva / 2023. május 17., szerda

Spárgás újkrumpli saláta

img_5448.jpg


Egy tavaszi variáció a krumplisalátára: spárgával és borsóval készül; és hogy a könnyedségét fokozzam, a szokásos majonézes öntet helyett joghurtot adok hozzá. Akár önállóan is megállja a helyét, de remek kiegészítő bármilyen sülthöz.


Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
50 dkg fehér spárga
15 dkg zöldborsó
3 szál újhagyma
5 evőkanál fehérborecet
5 evőkanál napraforgóolaj (vagy más semleges ízű étolaj)
1 dl húsleves
1 evőkanál mustár
1,5 – 2 dl joghurt
1 csokor friss vegyes zöldfűszer (pl. kapor, petrezselyem, snidling)


A krumplit megmosom, sós vízben puhára főzöm és még melegen feldarabolom.
Közben egy tálban összekeverem az olajat, ecetet és húslevest - kicsit sózom, ha nem elég sós a leves - és a meleg krumplit beleteszem. Elkeverem és ebben a lében hagyom 1-2 óráig állni.
A spárgát meghámozom, 2-3 cm-es darabokra vágom, sós vízben a borsóval együtt megfőzöm, leszűröm, és hagyom kihűlni. Az újhagymát felkarikázom és kevés olajon megpárolom (de ízlés szerint nyersen is mehet a salátába).
Amikor már a krumpli is kihűlt és pihent pár órát, hozzáadom a spárgát, a borsót, az aprított zöldfűszereket, az újhagymát, a mustárt és a joghurtot. Jól elkeverem és ha szükséges, még megsózom. Egy-két órával tálalás előtt is összeállítható.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: