Kelt gofri
Korábban már mutattam egy krumplis gofrit, amit maradék püré felhasználásával lehet gyorsan elkészíteni. Ennek a tésztájába is kell krumpli, de nyersen, és a tésztát még keleszteni is kell. A tészta sós, tehát a feltétnek is ehhez kell igazodnia. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Ebből a mennyiségből nekem 16 db négyzet alakú gofrim lett:
400 g nyers krumpli
250 g liszt
3 tojás
125 g tejföl
125 ml tej
4 gramm szárított élesztő
fél teáskanál só
csipet cukor
A krumplit meghámozom és a finom lyukú reszelőn lereszelem. A levét kinyomkodom, keverőtálba teszem és beleteszem a többi hozzávalót is. Gépi habverővel szép simára dolgozom, majd 45 percig pihentetem.
Ezután gofrisütőben kisütöm.
Itt pedig egy ötlet a tálalásra: gofri spárgával és narancsos hollandi mártással
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: