Gofri spárgával és narancsos hollandi mártással
Aki szereti a hollandi mártást, ezt a narancsos verziót mindenképpen próbálja ki, mert isteni finom és jól harmonizál a fogás többi elemével.
Hozzávalók 2 főre:
6 kelt sós gofri, a receptje ITT található:
fél kg spárga
15-20 dkg füstölt lazac
1 adag narancsos hollandi mártás
A hollandi mártáshoz kell:
fél narancs kifacsart leve
fél dl száraz fehér bor
2 tojás sárgája
csipet só és őrölt bors
fél narancs lereszelt héja
10 dkg olvasztott vaj.
Így készítem: a narancslevet, bort, tojássárgáját, sót és borsot habüstbe teszem, majd vízgőz felett habosra keverem (ez kb. egy perc). Arra kell figyelni, hogy a habüst alja ne érjen bele a vízbe! Ha elértem a kívánt krémes-habos állagot, leveszem a gőzről és hozzáadom a vajat, lassan csorgatva és folyamatosan kevergetve a mártást. Végül a narancshéjat is belekeverem.
A spárgát is megfőzöm, én sós-cukros-citromleves vízben szoktam, kb. 8 perc alatt elkészül, de ha vastag a spárga vagy puhábban szeretitek, akkor tovább is lehet főzni. Túl puhára nem érdemes, úgy már nem finom.
Összeállítás:
A tányérra teszem a gofrit, ráfektetem a lazacszeleteket, majd a spárgát, és végül a meleg mártással meglocsolom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: