Loading...

Tavernám a hegyen   Tavernám a hegyen

  • Home
  • Gasztrovilág

Étel mellett keveset, bor mellett sokat szoktak beszélni. -bormondás-

Gasztrovilág

Születésnapra diabétesz

Az úgy volt... hát nem annyira érdekes és nem is kedves történet, de a kerek születésnapomra kiderült, hogy cukorbeteg vagyok. Most ezen lehetne töprengeni, hogy mi történt, miért alakult, de ...

Tavernám a hegyen / 2024. december 13., péntek

Gasztrovilág

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagyon szeretem sütni? Nem riaszt el, hogy hosszú ideig ...

Tavernám a hegyen / 2024. január 2., kedd

Gasztrovilág

A sült lazac, a saláta és a fehérbor

 Itt ülök az ebédőasztalnál, eszem a salátát, amit a sült lazacom újrahasznosítása okán készítettem, fehérbort iszom és azon elmélkedem, mennyire nem egyszerű gasztroblogot írni.Mert minden ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 30., szombat

Gasztrovilág

Lilahagymalekvár -már megint

Úgy látszik, rendre olyan recept jön itt elő, ami egyszer már volt :) de mivel kiállták az idő próbáját, nem árt felfrissíteni őket.A lilahagymalekvár (ami inkább chutney) minden karácsony elengedhetetlen ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 25., hétfő

Gasztrovilág

Mit szerettem 2023-ban?

Mutatok néhány igényes, bevált online lelőhelyet, melyet 2023-ban fedeztem fel és nagyon jókat tudok mindegyikről mondani.Lehet, hogy Neked is jól jön:1. Ha fonalat vennélHorgolni szoktam, nekem ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 24., vasárnap

Gasztrovilág

Mézeskalács újratöltve

Már megírtam egy pár éve, milyen mézeskalács készül nálunk, a recept ugyanaz, de megpróbálok részletesebb lenni, hogy kezdőknek is használható legyen.Ami nem változott, az az összetevők: 75 ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 22., péntek

Gasztrovilág

Sajtos tallér édesen

Vagyis így már nem sajtos, csak édes. De ha egyiknek nekiállunk, érdemes rögtön a másiknak is, a tésztájuk alig-alig különbözik. A sajtos tallér receptjét már megénekeltem, az édes pedig ennyiben ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 14., csütörtök

Gasztrovilág

Tönkölyös süti

 (Na jó, azt nem hiszem el, hogy már 1 éve semmit se írtam ide!!! pedig de.)Szóval a tönkölyös süti. Aminek az eredetijét Hildegard édes tönkölysüteményeként kaptam, de ez már egy átdolgozott ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 13., szerda

Gasztrovilág

Házi tészta

 Nem kertelek, nem annyira ragadott meg ez a házitésztázás, mint ahogyan én azt gondoltam magamról. Bújom a tésztás csoportokat, látom, hogy addiktív tud lenni, de nem sodort magával a ...

Tavernám a hegyen / 2022. december 16., péntek

Gasztrovilág

Viktória torta

 Ajándék, mellyel meglepem (...) magam magamViktória torta, Viktória piskóta,  Victoria sponge -régóta izgatja a fantáziámat. Nem titok, rajongója vagyok Mary Berrynek, aki miatt egyáltalán ...

Tavernám a hegyen / 2022. december 12., hétfő

Gasztrovilág

Almás kevert

Nem olyan időket élünk, amikor pazarolhatnánk. Így amikor a hálós almát kipakolva ez a szomorú látvány tárult elém:...bár az volt az első reakcióm, hogy kidobom a francba, de győzött a józan ...

Tavernám a hegyen / 2022. november 22., kedd

Gasztrovilág

Csigatészta

 35 év. Nagyjából ennyi telt el azóta, hogy utoljára csigatésztát csináltam még kislányként, a nagymamámmal. Abban az időben még a józan ész uralkodott a világban, ősszel és télen tartósítottunk, ...

Tavernám a hegyen / 2022. november 8., kedd

Gasztrovilág

Úton az önellátás felé

 Mi kell egy egyszerű kenyérhez? Só, liszt, víz. Még élesztő sem, ha az ember félreteszi és rendszeresen megeteti a kovászát. Só könnyen, olcsó beszerezhető és korlátlan ideig eltartható, ...

Tavernám a hegyen / 2022. március 28., hétfő

Gasztrovilág

Medvehagymás pogácsa

Szezonja van a medvehagymának, amit én egy nagyon huncut kis növénynek tartok, mert vagy van a közeledben és akkor a tiéd lehet tonnaszámra ingyen, vagy meg vehetsz drága pénzért a piacon/zöldségesnél. ...

Tavernám a hegyen / 2022. március 25., péntek

Gasztrovilág

Megőröltem a lisztet

 ,,Süttem vele perecet"*Amikor megkaptam Hisztis Mirtillt, nem is gondoltam volna, mennyi mindenre jó. Alap, hogy vele kevertetem a tojáshabot, a krémeket, a kenyértésztát. Viszont ha van ...

Tavernám a hegyen / 2022. március 25., péntek

Gasztrovilág

Étteremteszt: Végre Eger!

 Macok Bisztró1552Keseregtem nektek egyszer, mert Egerben nem, de Eger mellett...! (jó, nem beszélek eszperente nyelven :P ), szóval írtam már róla 2 éve, hogy nem volt érkezésünk Egerben ...

Tavernám a hegyen / 2022. február 21., hétfő

Gasztrovilág

Tavasz, egészség, fogyás, meg ami kell

Nyilván nem én vagyok egyedül így tavasszal: szorít a testi-lelki nagykabátom. Könnyebben akarok szökellni a réten emelkedőt megmászni, kutyát sétáltatni, kisgyerek után szaladni (még ha az ...

Tavernám a hegyen / 2022. február 21., hétfő

Gasztrovilág

Meggyes piskóta

 Mindig mondom -és komolyan is gondolom-, hogy a piskóta nem az én műfajom. Lapos, szalonnás, értelmezhetetlen a végeredmény, szóval nem is kísérletezgettem vele. Eddig. Mert ezen a nyáron ...

Tavernám a hegyen / 2021. július 2., péntek

Gasztrovilág

Megúszós puncstorta

Szeretem a megúszós recepteket, mert munka, macera kevesebb van vele, mint a nem megúszósoknál, ugyanakkor mégsem készen vett cucc. Pont ilyen ez a rusztikus :D puncstorta is, aminek a piskótáját ...

Tavernám a hegyen / 2020. augusztus 30., vasárnap

Gasztrovilág

Ez az igazi sajtos tallér!

Ahány ház, annyi sajtos tallér. Én most kikísérleteztem magamnak a tökéletes receptet, fel is jegyzem, nehogy  eltűnjön.A már feltett recepthez képest az arányok mások, valamint van benne ...

Tavernám a hegyen / 2020. augusztus 26., szerda

1 2