Loading...

Tavernám a hegyen   Tavernám a hegyen

  • Home
  • Gasztrovilág

Étel mellett keveset, bor mellett sokat szoktak beszélni. -bormondás-

Gasztrovilág

Brokkolikrémleves

A brokkolit nem szokták szeretni. De krémlevesként a még oly válogatós családtagjaim is szívesen megeszik, mintha csak valami teljesen más zöldségről volna szó. Elkészíteni könnyű, ráadásul ...

Tavernám a hegyen / 2025. január 23., csütörtök

Gasztrovilág

Hogyan NE tartsunk workshopot?

Részt vettem már életemben pár workshopon. Mi több, tanultam is róla, hogyan kell egy ilyet megtartani és tartottam magam is egy párat. De amin tegnap volt szerencsém részt venni, az a dilettantizmus ...

Tavernám a hegyen / 2025. január 20., hétfő

Gasztrovilág

Cukkinis tészta

Egyre jobban imádom a cukkinit. Ki gondolta volna, hogy ilyen sokoldalú zöldség! Rendszeresen használom tészta helyett is, de most éppen egy tésztás étel dúsítása érdekében ragadtam hámozót.Vajon ...

Tavernám a hegyen / 2025. január 17., péntek

Gasztrovilág

Vicces (?) malőr

 Januárban pár napot egy -most meg nem nevezett- zalakarosi szállodában töltöttünk, ahol gasztronómiailag még van hova fejlődni.Kérdeztem reggelinél, van-e szénhidrátcsökkentett kenyér ...

Tavernám a hegyen / 2025. január 10., péntek

Gasztrovilág

Csicseriborsó, karfiol, csirkehús -egységben az erő!

A csicseriborsó sosem tartozott a repertoáromba, se nem ettem, se nem főztem. Még a humuszt se szeretem (bár tervben van, hogy elkészítem sk., sanszos, hogy az már jobban a szájízem szerint ...

Tavernám a hegyen / 2025. január 9., csütörtök

Gasztrovilág

Francia hagymaleves

Ez egy annyira egyszerű leves, hogy szinte szégyen leírni. Nem kell hozzá más, csak 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, némi maradék húsleves és egy kis fűszer ízlés szerint.Kis olívaolajon ...

Tavernám a hegyen / 2025. január 8., szerda

Gasztrovilág

Indiai lencsefőzelék

Vannak mindig nagy hype-ok, még a gasztronómiában is, gondoljunk csak a dubai csokira. Igaz, azt leginkább csak meg kell venni, de azért arra is láttam már házilag elkészíthető recepteket. De ...

Tavernám a hegyen / 2024. december 31., kedd

Gasztrovilág

Bolognai cukkinivel

A cukorbetegeknek előírt diéta szinte teljesen olyan, mint a paleos. Ami szerencse, mert abban van már rutinom, nem kell rajta gondolkodnom, tudom az alapokat és a nüanszokat is. Így most erre ...

Tavernám a hegyen / 2024. december 28., szombat

Gasztrovilág

Születésnapra diabétesz

Az úgy volt... hát nem annyira érdekes és nem is kedves történet, de a kerek születésnapomra kiderült, hogy cukorbeteg vagyok. Most ezen lehetne töprengeni, hogy mi történt, miért alakult, de ...

Tavernám a hegyen / 2024. december 13., péntek

Gasztrovilág

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagyon szeretem sütni? Nem riaszt el, hogy hosszú ideig ...

Tavernám a hegyen / 2024. január 2., kedd

Gasztrovilág

A sült lazac, a saláta és a fehérbor

 Itt ülök az ebédőasztalnál, eszem a salátát, amit a sült lazacom újrahasznosítása okán készítettem, fehérbort iszom és azon elmélkedem, mennyire nem egyszerű gasztroblogot írni.Mert minden ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 30., szombat

Gasztrovilág

Lilahagymalekvár -már megint

Úgy látszik, rendre olyan recept jön itt elő, ami egyszer már volt :) de mivel kiállták az idő próbáját, nem árt felfrissíteni őket.A lilahagymalekvár (ami inkább chutney) minden karácsony elengedhetetlen ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 25., hétfő

Gasztrovilág

Mit szerettem 2023-ban?

Mutatok néhány igényes, bevált online lelőhelyet, melyet 2023-ban fedeztem fel és nagyon jókat tudok mindegyikről mondani.Lehet, hogy Neked is jól jön:1. Ha fonalat vennélHorgolni szoktam, nekem ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 24., vasárnap

Gasztrovilág

Mézeskalács újratöltve

Már megírtam egy pár éve, milyen mézeskalács készül nálunk, a recept ugyanaz, de megpróbálok részletesebb lenni, hogy kezdőknek is használható legyen.Ami nem változott, az az összetevők: 75 ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 22., péntek

Gasztrovilág

Sajtos tallér édesen

Vagyis így már nem sajtos, csak édes. De ha egyiknek nekiállunk, érdemes rögtön a másiknak is, a tésztájuk alig-alig különbözik. A sajtos tallér receptjét már megénekeltem, az édes pedig ennyiben ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 14., csütörtök

Gasztrovilág

Tönkölyös süti

 (Na jó, azt nem hiszem el, hogy már 1 éve semmit se írtam ide!!! pedig de.)Szóval a tönkölyös süti. Aminek az eredetijét Hildegard édes tönkölysüteményeként kaptam, de ez már egy átdolgozott ...

Tavernám a hegyen / 2023. december 13., szerda

Gasztrovilág

Házi tészta

 Nem kertelek, nem annyira ragadott meg ez a házitésztázás, mint ahogyan én azt gondoltam magamról. Bújom a tésztás csoportokat, látom, hogy addiktív tud lenni, de nem sodort magával a ...

Tavernám a hegyen / 2022. december 16., péntek

Gasztrovilág

Viktória torta

 Ajándék, mellyel meglepem (...) magam magamViktória torta, Viktória piskóta,  Victoria sponge -régóta izgatja a fantáziámat. Nem titok, rajongója vagyok Mary Berrynek, aki miatt egyáltalán ...

Tavernám a hegyen / 2022. december 12., hétfő

Gasztrovilág

Almás kevert

Nem olyan időket élünk, amikor pazarolhatnánk. Így amikor a hálós almát kipakolva ez a szomorú látvány tárult elém:...bár az volt az első reakcióm, hogy kidobom a francba, de győzött a józan ...

Tavernám a hegyen / 2022. november 22., kedd

Gasztrovilág

Csigatészta

 35 év. Nagyjából ennyi telt el azóta, hogy utoljára csigatésztát csináltam még kislányként, a nagymamámmal. Abban az időben még a józan ész uralkodott a világban, ősszel és télen tartósítottunk, ...

Tavernám a hegyen / 2022. november 8., kedd

1 2 3