Viktória torta
Ajándék, mellyel meglepem (...) magam magam
Viktória torta, Viktória piskóta, Victoria sponge -régóta izgatja a fantáziámat. Nem titok, rajongója vagyok Mary Berrynek, aki miatt egyáltalán megtudtam, hogy létezik ilyesmi. Arra gondoltam, hogy bár soha nem sütöttem még, de a saját szülinapi tortámhoz ezt a receptet fogom használni. De lüke módon magyar oldalról vettem hozzá a leírást, így utólag azt gondolom, nem volt jó a tojás mennyisége. Szóval inkább kövessétek Maryt!
Hozzávalók (ahogy jobb):
- 4 tojás
- 225 g finomliszt
- 225 g porcukor
- 225 g vaj
- 2 tk sütőpor
- 500 g mascarpone
- ízlés szerinti mennyiségben porcukor
- 2 ek 100%-os narancslé
- 200 ml tejszín lazára felverve.
A piskótánál először a puha vajat (margarint, hát milyen időket élünk?!) kikeverjük habosra a porcukorral. Egyenként feltörjük a tojásokat, és beledolgozzuk. Csak akkor jöhet a következő, ha előző már szépen eldolgozódott. Végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és lazán összekeverjük.
2 tortaformába egyenlő arányban szétosztjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbáig.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: