Loading...

Tavernám a hegyen

Tavernám a hegyen / 2022. november 22., kedd

Almás kevert

Nem olyan időket élünk, amikor pazarolhatnánk. Így amikor a hálós almát kipakolva ez a szomorú látvány tárult elém:


...bár az volt az első reakcióm, hogy kidobom a francba, de győzött a józan ész, inkább mentettem a menthetőt. Így készült belőle

Almás kevert

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg finomliszt (lehet felesben rétesliszt)
  • 20 dkg barnacukor
  • 1 zacskó kristálycukor
  • 15 dkg margarin (na igen, a vaj korszaka leáldozott, megfizethetetlenül drága lett)
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi alma lereszelve, amennyink éppen rendelkezésre áll (nem mértem meg, na)
  • almássüti fűszerkeverék
Először is a tojást kikeverjük a cukorral. Utána egy picit, de épp csakhogy megolvasztjuk a margarint, azt is belekeverjük. Utána beleszitáljuk a lisztet, abba meg a sütőport. Elkeverjük.
Most állunk neki megpucolni és lereszelni az almát, így elkerüljük, hogy legyen ideje megbarnulni. Alaposan kinyomkodjuk, a levét megisszuk, mert finom.
A kinyomkodott almát a masszához keverjük. Még megízesítjük az almássütis fűszerkeverékkel,

amiben van kristálycukor, őrölt fahéj, szárított citromhéj, étkezési só, vanillin aroma, őrölt kardamommag, vagyis ha külön-külön vannak ilyen fűszereink, akkor ezzel is operálhatunk.

Na szóval, ha minden összeállt, akkor irány a sütőforma (tepsi), majd az előmelegített sütő. 200  fokon 25 perc alsó-felső sütésen remek lesz.


(Elnézést kérek, a fotózás most csak így kutyafuttában valósult meg)

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: