Loading...

Tavernám a hegyen

Tavernám a hegyen / 2022. december 16., péntek

Házi tészta

 Nem kertelek, nem annyira ragadott meg ez a házitésztázás, mint ahogyan én azt gondoltam magamról. Bújom a tésztás csoportokat, látom, hogy addiktív tud lenni, de nem sodort magával a flow.

Most már mindenesetre nagyon örülök, hogy 1., megkaptam szülinapomra Hisztis Mirtillhez a tésztaadaptert 2., nem a 3 részest, csak a nyújtót, mert van egy olyan érzésem, tök feleslegesen foglalná a másik 2 fej a helyet a szekrényben. 



Mivel megígértem apukámnak, hogy a karácsonyi húsleveséhez én viszem a csigatésztát, márpedig Karácsonyig alig 5 perc van hátra, ezért ma rászántam az időt és kipróbáltam, mit tud az adatper meg a faintos tésztavágóm. Nem kockáztattam azért nagyot, csak 3 tojást használtam el és 30 dkg lisztet, felesben búza- és rétesliszt. 

És akkor lett belőle csiga, meg széles (nagggyon széles)metélt, nem annyira szélesmetélt, meg gnocchetti sardi (ezt a csigacsinálón kell kézzel megformázni, kicsi golyót gyúrunk, azt a hüvelykujjunkkal elhúzzuk a bordázott felületen és felpöndörítjük -mókás csinálni, de a végére belefájdul a hüvelyk). Szórakoztam egy picit a színezéssel is, céklapor formájában, de azt hiszem, ehhez sincs kellő türelmem.

Legalább egyformák a négyzetek

Tekeredik a kígyó csiga

Száradnak

A kicsi gnoccik

Mindennek az alapja

A nem annyira széles metélt

A tésztavágó fodros fele ilyet tud

Száradás után csomagolva

A nagyon széles metéltet megfőztem ebédre.

Szárazon

Főtten (egész jól tartja a színét a céklaporos!)

Ha már lúd, legyen színes :D zöld pesto, fehér brie


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: