Loading...

Kalandok a konyhában   Kalandok a konyhában

  • Home
  • Gasztrovilág

mert kaland a főzés... és kaland az élet

Gasztrovilág

Mézeskalács - rögtön puha és az is marad

A recept és a leírás megtalálható életem első és eddig utolsó gasztrovideójában. :) A videó 2 évvel ezelőtt készült. :) https://fb.watch/ha0GetrXUe/

Kalandok a konyhában / 2022. december 2., péntek

Gasztrovilág

14 múltam éppen 😁

Ma lett 14 éves a blogom. Az utóbbi időben elhanyagoltam, és nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben újra rendszeresen írnék bele. De azért jólesik visszagondolni az elmúlt szinte másfél évtizedre, ...

Kalandok a konyhában / 2022. október 19., szerda

Gasztrovilág

Almás tészta dióval

Almás tészta dióval Csak az egyszerű, hagyományos almás pite felturbózva némi őrölt dióval. Merőben más távlatok, mégis.😉🤗 Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg (por)cukor, 1 teáskanál ...

Kalandok a konyhában / 2022. március 26., szombat

Gasztrovilág

Pizza és a visszatérés

Pontosan egy éve posztoltam bejegyzést utoljára. Eleinte valahogy elmaradt időhiány miatt, majd kezdtem kapni a bloggertől olyan értesítéseket, amiben jelzik, hogy a visszamenőleges bejegyzéseim ...

Kalandok a konyhában / 2022. március 12., szombat

Gasztrovilág

Zöldségfasírt - gyorsan

Sokáig gondolkodtam anno, hogy melyik is az az étel, amit kedvencemnek mondhatnék. És sokáig nem tudtam válaszolni rá. Aztán egyszercsak beugrott: a fasírt. Nincs az az étel, azt hiszem, amit ...

Kalandok a konyhában / 2021. március 12., péntek

Gasztrovilág

Eszterházy-torta sedith módra

 Előrebocsátom: imádom a diós süteményeket, de nem szeretem a hagyományos vajas krémeket. Persze, finomak, de nekem túl tömények, zsírosak, édesek. Úgyhogy ez a torta úgy készült, hogy újítottam ...

Kalandok a konyhában / 2021. február 14., vasárnap

Gasztrovilág

Narancsos-diós sárgarépatorta

 Narancsos-diós sárgarépatortaHozzávalók (18 cm-es formához): 5 tojás, 15 dkg xilit (vagy cukor), 2 tasak Bourbon vaníliás xilit (vagy cukor), 15 dkg vaj, 20 dkg Szafi free lisztkeverék, ...

Kalandok a konyhában / 2021. január 25., hétfő

Gasztrovilág

Kávé- és diókrémes kehely

 A recept: 5 dkg őrölt kávét leforrázunk 5-6 dl tejjel, félretesszük kb. fél órára, majd leszűrjük. Miután leszűrtük, hozzáadunk 2 tasak bourbon vaníliás cukrot, 2-3 evőkanál cukrot (vagy ...

Kalandok a konyhában / 2021. január 17., vasárnap

Gasztrovilág

Hústekercs hálóban

 Hústekercs hálóban   Hozzávalók: 1 sertés- vagy bárányháló, 60 dkg vegyes darált hús (nálam pulyka, marha és disznó volt), 10 dkg friss szalonna ledarálva, 1 kisebb sertésszűzpecsenye, ...

Kalandok a konyhában / 2020. december 31., csütörtök

Gasztrovilág

Karácsonyi fatörzs

 Ünnepi fatörzs, Salade de boeuf - avagy BöffsalátaEz most tulajdonképpen nem is recept lesz, inkább csak egy ötlet a tálaláshoz, hiszen böfföt – ahogy mifelénk a franciasalátát nevezik ...

Kalandok a konyhában / 2020. december 29., kedd

Gasztrovilág

Pulykatekercs kétféleképpen

Minden ünnepkor próbálok olyan ételeket készíteni, amelyek kiadósak, hogy több ideig tartsanak, és ne is kelljen "spórolni" velük. Ilyenek a különféle - húsos vagy húsmentes - tekercsek. Általában ...

Kalandok a konyhában / 2020. december 28., hétfő

Gasztrovilág

Adventikoszorú-előétel

Az adventikoszorú-előétel képét egyszer régebb a Pinterest-en láttam meg, és amikor a lányom kitalálta, hogy a fasírtokból, koktélparadicsomból és minimozzarellából nyársakat szeretne készíteni, ...

Kalandok a konyhában / 2020. december 27., vasárnap

Gasztrovilág

Karamelles diólikőr

Közeledik az ünnep, és ha valami igazán finomat innátok, akkor elkészíthetitek az alábbi diólikőrt. Ha most összeállítjátok, karácsonyra jól össze is érik, nagyon finom lesz. Az én adagom valamikor ...

Kalandok a konyhában / 2020. december 9., szerda

Gasztrovilág

Csülkös pacalpörkölt

Ez az az étel, amiről álmomban sem hittem volna, hogy valaha meg fogom enni. És mégis. Talán mégsem akkora butaság a mondás: Soha ne mond azt, hogy soha... :) Ezt az ételt nagyon rég készítettem, ...

Kalandok a konyhában / 2020. november 27., péntek

Gasztrovilág

Zöld turmix

 A vitaminpótlás mindig fontos. Próbáljuk meg a szezonális alapanyagokat használni: nálunk éppen most nő a másodvetés-saláta, a spenót meg a nyári termésből való. Zöld turmix  Hozzávalók ...

Kalandok a konyhában / 2020. november 2., hétfő

Gasztrovilág

Bodzás zselé (óriásgumicukor)

Már régóta ette a fejemet a Kicsim, hogy készítsünk zselét. Nos, mi sem egyszerűbb, mint egy ilyet pikk-pakk összedobni. A türelem, hogy kivárjuk, amíg megdermed, az már nehezebb... :) Bodzás ...

Kalandok a konyhában / 2020. június 22., hétfő

Gasztrovilág

Sajtos kukorica-csicseriborsó tál

Ez egy olyan étel, ami miatt bosszankodom. Bosszankodom, hogy miért a Pinterest-en kellett látnom egy videót sajtos kukoricával, és nem nekem jutott hamarabb eszembe. Kitűnő alternatíva például ...

Kalandok a konyhában / 2020. május 23., szombat

Gasztrovilág

Madártej - Vendégszakács a konyhámban 6.

Nagy lányom készítette ezt a finomságot, amikor apukája pudingot kívánt: :) Madártej 1 liter tejet odatett főni.6 házi tojást szétválasztott, ehhez adott 5 csapott evőkanál cukrot, 2 tasak ...

Kalandok a konyhában / 2020. május 21., csütörtök

Gasztrovilág

Pikáns gombapástétom

Maradékok abszolút hasznosítása..... :) Maradt gombapaprikás, maradt néhány kanálnyi rakott krumpli, és ott volt a grillezett hús pácának a a maradéka. És isteni lett belőle a gombapástétom, ...

Kalandok a konyhában / 2020. május 18., hétfő

Gasztrovilág

Pácolt, grillezett sertéstarja grillezett zöldségekkel

Nagyon szeretjük a szabad tűzön készült ételeket legyen szó akár grillezésről, akár bográcsban készült finomságokról. Azért a grillezés gyakoribb szokott lenni, könnyebb "összeütni", mint a ...

Kalandok a konyhában / 2020. május 14., csütörtök

1 2