Kávé- és diókrémes kehely
5 dkg őrölt kávét leforrázunk 5-6 dl tejjel, félretesszük
kb. fél órára, majd leszűrjük. Miután leszűrtük, hozzáadunk 2 tasak bourbon
vaníliás cukrot, 2-3 evőkanál cukrot (vagy ízlés szerint), és kiegészítjük
annyi tejjel, hogy 8 dl legyen belőle. 60 ml hideg vízbe vagy tejbe beáztatunk
20 g zselatinport, 5-6 perc után kis lángon felolvasztjuk, és összekeverjük a
tejeskávéval. 4 nagyobb poharat megdöntve beleállítunk egy muffinsütő tepsibe,
és tölcsér segítségével elosztjuk bennü
k a kávés lötty kb. felét. Óvatosan
hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A többit szobahőmérsékleten hagyjuk.
Kimérünk 15 dkg dióbelet, felét száraz serpenyőben megpörköljük, majd a másik
felével együtt ledaráljuk vagy turmixoljuk. 35 dkg mascarponét kikavarunk 3 dl
tejszínnel, 1-2 evőkanál cukorral (vagy ízlés szerint) meg 1 tasak Bourbon
vaníliás cukorral, majd belekeverjük az őrölt diót. Habzsákba tesszük, és
amikor a kávés krém megdermedt, óvatosan belenyomjuk a pohárba egyenletesen
elosztva a mennyiséget. A lehető legszebben elsimítjuk a tetejét (hát ezt kell
még gyakorolnom, na ), majd szintén a
tölcsér segítségével ráöntjük a maradék kávés löttyöt, egyenletesen elosztva a
poharakban. Vissztesszük a hűtőbe, amíg a tetején is megdermed a kávékrém.
Lehet díszíteni tejszínhabbal is, én csak a fotó kedvéért tettem diót és
kávébabokat rá. Nagyon finom lett,
mindenesetre fog még készülni nálunk. Arra gondoltam, legközelebb rummal
ízesítem vanília helyett.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: